Bescheidenheid siert de mens

In die laatste week van mijn lange vakantie ga ik in mijn hoofd al weer aan het werk. Ik bedenk wat ik de tweede helft van het jaar graag wil doen. Krijg inspiratie voor nieuwe vlogs en blogs. Daarnaast onderzoek ik bij mijzelf waar ik zelf nog in kan groeien als ondernemer en coach. Ik heb de gezonde ambitie om elke maand 2 ambitieuze professionals met de voeten in het zand stil te laten staan. BescheidenheidWeer op adem te laten komen, rust te laten ervaren en te laten herontdekken wat nou eigenlijk het allerbest bij hen past. Wat ze het allerliefst zouden doen in plaats van maar gedachteloos doorrennen en vooral heel veel te moeten zonder te weten waarom en waarvoor. Die ambitie heb ik naast de reguliere coachingsgesprekken die ik voer aan de keukentafel of bij bedrijven.

2 lijkt misschien niet veel maar dat betekent toch rond de 20 tot 24(december en een zomermaand uitgesloten) nieuwe klanten per jaar. Om die ambitie waar te maken, is het belangrijk dat ik zichtbaar word bij die ambitieuze ondernemende professionals waar ik zo graag mee werk. Ik wil aan zo veel mogelijk mensen laten zien, welk verschil ik voor hen kan maken met mijn programma’s. En dat gaat dus niet vanzelf. Naast het vloggen, bloggen, artikelen delen, inspireren, gesprekken voeren maar bovenal kwaliteit laten zien, vraagt dit steeds weer nieuwe creativiteit. Op het moment dat mijn hoofd daar dus druk mee in de weer was, voelde ik mij ongemakkelijk. En het ongemak zit in het feit dat mijn bescheidenheid een strijd voert met die ambitie om nog zichtbaarder te worden. Want bescheidenheid siert een mens en het hoofd net wat verder boven dat maaiveld uitsteken niet…. toch?

Mentaal fit journaal

Ik heb mijn geworstel maar gebruikt in dit Mentaal fit journaal omdat ik denk dat anderen hier ook mee kunnen worstelen. Je bent in loondienst en ziet steeds leuke projecten of functies naar je collega’s gaan. Jij weet zeker dat jij dit ook kan en wil doen. Maar jouw natuurlijke bescheidenheid belemmert je misschien bij het tonen van je ambities.

Kijk maar even mee naar aflevering 7 van het Mentaal fit journaal. Ik heb voor mezelf een eenvoudige oplossing gevonden en misschien is het ook wat voor jou.

 

Enthousiasme

Als ik dit woord uitspreek, verschijnt er al een glimlach. Het is een energiek woord voor mij. Enthousiasme is een krachtig middel om te laten zien waar je voor staat, wat je kunt en wat je wil leren.  Let maar eens op mensen die heel enthousiast ergens over praten. Dan stralen de ogen, is de toon van de stem iets verhoogd en bewegen de handen ook meer dan anders. Enthousiasme hoort wat mij betreft ook bij gedrevenheid. Het zijn twee woorden die perfect passen bij ambitie zonder dat je daarmee arrogant of irritant hoeft te worden.

Enthousiasme voor dat wat je graag wil bereiken is de natuurlijke schop onder de kont om op vriendelijke wijze je ambitie te laten zien. De energie die vrij komt bij dat enthousiasme is het ideale middel om je bescheidenheid een stukje te laten vieren. Het voelt als een klein stapje uit je comfort zone maar die spanning is hanteerbaar en een mooie drive om eens wat anders dan anders te doen.

Mijn vervolgstap

Om mijn ambities waar te maken ga ik in september mee doen aan de Business BN’er challenge van Zarayda Groenhart (ja…die van TV). Ik wil van haar leren hoe ik op een manier die bij mij past, mijn doelgroep het beste bereik. Niet om een bekende kop te krijgen maar vooral om voor zoveel mogelijk mensen het verschil te kunnen maken. Mijn enthousiasme voor mijn bedrijf en programma’s gaan mij vast helpen tijdens deze challenge om uit mijn comfort zone te stappen. Een klein stukje ;-). En….wat ga jij doen om in je werk de krenten uit de pap te krijgen? Jouw ambities te laten zien? Hoe ga jij je enthousiasme vóór je laten werken? Je kunt ook mee doen met de gratis Business BN’er challenge, weet zeker dat je er wat van opsteekt. Teamontwikkelplan

Het kan ook zijn dat je door je bescheidenheid af bent gedreven van je ambities. Dat je niet meer zo goed weet welke kwaliteiten je nog meer tot hun recht wil laten komen in het werk. Wellicht voel jij je vast zitten maar zou je diep van binnen best meer energie en plezier in je werk willen hebben. Laten we dan eens samen kijken of dat herontdekken aan zee, met die voeten in het zand, wat voor jou is. Bel(06-54673949) of mail(carolijn@coachable.nl) mij gerust.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *