Wat gebeurt er als je een dag spijbelt?

Stel je eens voor. Vandaag is het zover: vandaag spijbel je een dag. Geen deadlines, geen verplichtingen, geen gedoe. Vandaag sta jij op de prioriteitenlijst.

Je laat de boel de boel. Jouw dagdoel is genieten. Juist nu je hoofd overloopt van alles wat nog af moet voor je vakantie.

Is dit niet een geweldig moment om eens niet in de stress te schieten? Om met je voeten in het koele zeezand te graven? Wachtend tot het wassende water ze terug tovert? Genietend van de zeebries die de drukte uit je hoofd blaast.

Zodat er weer ruimte komt voor plezier en creativiteit. Terwijl ook je lichaam tot rust komt. Te mooi om waar te zijn?

Nee hoor. Zo was het ook echt op 8 juni tijdens het

Wat heeft die kus van de zon gedaan?

Maaike
“het was een GE WEL Dig! Wat een leuke dag. Genoten van de stilte, het samenzijn, de muziek, de collega’s, de vragen, de tijd en de gesprekken. Tijdens deze dag kreeg ik weer de bevestiging dat het goed is te investeren in mijzelf. 7 juni 2019 staat al weer genoteerd hoor.”

Anneke
“Wat heb ik genoten van deze dag en wat zat het goed in elkaar. Vooral het niets moeten en alles mogen, gaf mij een heel vrij gevoel. De woorden die mij bij blijven zijn: Licht – verwend  – vrolijkheid – ontspannen –compassie –belangstelling – speciaal.”

Saskia
“Zoveel dank voor een heerlijke dag! Ik heb genoten; van jou, jouw dochter Merel, van alle mooie mensen die jij zo liefdevol om je heen hebt verzameld en de fijne workshops natuurlijk. Ik ga nu thuis rust inbouwen en de inzichten van de spijbeldag nog eens doorleven en jouw flessenpost lezen.”

Wat was er allemaal te doen? 

De eerste inspiratiesessie verzorgde ik zelf. Hierin vertelde ik over mijn eigen persoonlijke groei en wat het heeft betekend om een poos mijn eigen kleur en pad niet te kennen. Vooral het pad van de verwachting van anderen te lopen, mij aan te passen en wat dat mij gekost en gebracht heeft. Daarin deelde ik natuurlijk ook wat ik gedaan heb om mijn eigen pad te kunnen kiezen en hoe mijn eigen gedachten mij vooral van dat pad weg hebben gehouden.

Voor de tweede sessie was Monique Goemans van Moospoos mijn gast. Monique is een veelzijdige dame en haar motto is dat het leven geleefd mag worden. Ze schrijft prachtige dichtbundels over wezenlijke thema’s van het leven. Ze geeft lezingen en zet anderen graag aan tot bewust leven. Ze houdt ervan mensen te inspireren om ook als het leven niet loopt zoals verwacht te transformeren naar lichtheid. Dat doet ze met diepgang en de nodige humor om zo het een en ander weer te relativeren. Op het strand toverde zij met haar prachtige woorden en inspireerde zij ons vanuit haar eigen ervaring hoe wij anders kunnen leren kijken zodat we de zon wat vaker voelen schijnen in ons hoofd.”

Er waren vakantie-in-je-hoofd-sessies

Lekker actief of juist relaxed. Buiten en soms binnen.

Na de inspiratietalks zijn we heerlijk gaan dansen op rock en rol en Spaanse zomerhits. Natuurlijk met blote voeten in het zand en een grote lach op ons gezicht.

Toveren met woorden. Monique Goemans hielp ons de mooiste woorden in het hoofd te vangen. Woorden die raken, stimuleren en inspireren om je dromen waar te maken. Met die woorden werden eigen motivatiekaarten gemaakt.

De magie van doodling. Mirjam Schneijderberg van Creativeheartstudio liet ons de kracht van creativiteit ervaren. Wanneer er onder je handen iets ontstaat wat je nooit met je hoofd had kunnen bedenken, verschijnt er een blos op je wangen. Met doodlen gebeurt dit in no time. Er ontstaat rust en ruimte in je hoofd. Met de mooiste tekeningen ging iedereen naar huis. Maar vooral belangrijk, nieuwe inspiratie voor kleine spijbelmomenten thuis.

Kitevliegeren, het ultieme loslaten en stevig in je schoenen staan. Merel leerde alle gasten hoe je met een grote kitevlieger je hoofd leeg kunt maken en vrolijk wordt als je de vlieger kunt laten dansen op de wind.

Michiel Buursen, muzikale duizendpoot (componist, pianist, producent) gaf de muzikale workshop “State of Mine”. Muziek dient als spiegel van de ziel. Muziek maakt vitaal. Met deze bijzondere piano/klankschaalsessie op het zand bracht Michiel iedereen in totale ontspanning.

Jezelf op 1 zetten doet wonderen!

Monique
“Dankjewel Carolijn. Wat heb je ons verwend en verzorgd met zoveel liefdevolle aandacht. Ik heb echt genoten van het pianoconcert op het strand. Wat was dat een cadeautje. Het was gekust worden door het leven met af en toe een streling van de zon.”

Trijnie
“Het was weer genieten Carolijn. Wat heb je dit weer heerlijk verzorgd samen met je leuke spijbelteam”.

Monique
“Ik heb zo ontzettend genoten van deze dag op het strand (dat ga ik echt vaker doen) met al die leuke mensen en geweldige workshops. Dank je wel en volgend jaar kom ik weer hoor.”

Hilde
“Fantastisch! Hoe goed kun je het hebben. Workshops aan het strand. Vakkundig en geweldig liefdevol ontvangen door Carolijn. Ik heb echt genoten en geniet nog na nu ik weer thuis ben”.

Michiel
“Echt helemaal super was het. Wat hebben we enorm genoten. Van de mensen, de diepgang, het loslaten en het puur zijn. Op naar de volgende editie.”

Iene
“Wat een heerlijke spijbeldag. Niet zomaar een spijbeldag….voeten in het zand, landen, loslaten, dansen, toveren met woorden, doodelen, persoonlijke aandacht, verbinding, reflecteren, affirmaties, wind, golven, muziek, flessenpost en verrassingen. Ik ging licht naar huis, met een leeg gewaaid hoofd, een gevoel van vrijheid en ademruimte en een verrassende goodybag. Dank je wel Carolijn, volgend jaar staat 7 juni geblokt.”

Hoe vaak zet jij jezelf op 1?

Ben jij goed in vriendelijk zijn voor jezelf?

Zorg jij altijd eerst voor anderen en ren jij je rot om door iedereen gezien en gehoord te worden?

Heb jij regelmatig het gevoel dat je te veel ballen in de lucht houdt en geen enkele bal echt voor jou bedoeld is?

Denk jij regelmatig “ik wil even helemaal niets moeten”?

Kies dan ook eens wat vaker voor een spijbeldag. Een dag die echt alleen maar gaat over jou.

Ik geloof namelijk dat je leven veel leuker is als je goede vrienden bent met jezelf!

Zoals je kunt zien is deze plek aan zee voor mij een plek om vriendelijk te zijn voor mezelf en anderen 😉

background