Wat als je het nu eens omdraait?

Of het nou Valentijnsdag is of omdat de zon schijnt en de eerste lentekriebels opborrelen, dit is een mooie dag om eens net zo lief voor jezelf te zijn als dat je voor al die mensen om je heen bent.

Aan welk klein of groot verlangen zou je gehoor willen geven? Als een ander jou vandaag iets mag geven, woorden, een gebaar, een beleving of een cadeau, wat zou je dan het allerliefst ontvangen vandaag?

Of je nu hard aan het werk bent, thuis schoonmaakt, racet van afspraak naar afspraak…… wat zou vandaag de ultieme daad van liefde zijn naar jezelf?

Ik weet zeker dat je diep van binnen echt wel weet waar jij nu heel lief mee voor jezelf kunt zijn. Wat als je vandaag eens luistert naar wat je eigenlijk heel erg nodig hebt? Wat je al heel lang weet en voelt en zachtjes wegduwt omdat je het niet gewend bent ook in je dagelijkse leven te luisteren naar dat wat je nodig hebt.

De split second momenten

Ga eens terug naar een cruciaal moment in je leven dat je in een split-second wist welke keuze je moest maken. Toen dat ene fantastische huis voorbij kwam. Jij je partner ontmoette. Wist dat je voor die baan moest gaan ondanks dat je nog geen vast contract kreeg. De vriendschap die je wel moest beëindigen omdat de negatieve energie je bijna de kop kostte.

Dat interne échte weten, kennen we allemaal. Vooral van die impactvolle momenten in ons leven. Waarom zou je ook niet dagelijks veel meer luisteren naar dat wat je eigenlijk het allermeest nodig hebt?

Jezelf wegcijferen zorgt voor ontevredenheid

Veel van ons zijn zo gewend om eerst te kijken naar alle behoeftes van de mensen om ons heen. Vaak uit liefdevolle zorg maar net zo vaak omdat het makkelijker is. Want luisteren naar je eigen waarden en verlangens betekent dat je ook zelf andere dingen gaat doen.

De vraag die veel van mijn klanten dan stellen, is “hoe doe ik dat en wie ben ik dan zonder dat oude gedrag? Iedereen kent me zoals ik nu ben”. Wat ze vergeten is dat door jezelf net zo belangrijk te maken als de ander, je niet gelijk een heel ander mens wordt. Juist door in je dagelijks leven toe te geven aan de kleine dingen die er toe doen voor jou, groei je langzaam in dat andere gedrag.

Langzaam ga jij je in je dagelijks leven meer tevreden, voldaan, blij en energiek voelen omdat je ook ….ja je leest het goed…..ook goed voor jezelf bent. Het is niet zo zwart wit als jouw brein je vertelt. Door goed voor jezelf te zijn, kun je ook nog steeds goed voor de ander zijn. Het verschil is dat je dit bewuster doet en meer passend bij hoe het ook voor jou goed voelt.

Kan dat?
Ja dat kan absoluut!

Ik weet dat uit ervaring en ik zie het gebeuren bij de klanten die ik er in mocht coachen. Het zijn de subtiele dingen die het verschil maken.

Dus mooie mens, wat gun jij jezelf vandaag uit liefde voor jezelf? Wat zingt al een poosje rond binnen in jou waar je zo’n zin in hebt? Ervaar wat er gebeurt als je er aan toe geeft. Is het iets groots, knip het dan in kleine stukjes en doe vandaag dat aller eerste kleine ding wat je daar dichterbij brengt.

Beetje support nodig?

Wil je wat hulp bij dat steviger keuzes maken voor jezelf zonder jezelf kwijt te raken? Herontdekken wat er echt toe doet voor jou en je waarden leren kennen zodat je acties kunt benoemen die in je dagelijks leven impact maken?

Laat het me gewoon weten. Vertel ik je hoe ik het geleerd heb, anderen leer en op welke manier ik jou kan helpen. Je mag me mailen op carolijn@coachable.nl of bellen op 06-54673949.

Het is namelijk mijn missie dat iedereen zich vrij voelt om te doen wat goed is voor haar of hem en stopt met zichzelf eerst weg te cijferen.

Ik wens je een stralende liefdevolle dag toe!
 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *