Ik ben een rebelse coach

Bij mijn geen coachruimte met een zitje en tafeltje voor de thee en tissues maar zand, wind en de geur van de zee.

Ik stel niet alleen hele goede vragen maar geef waar nodig ook een zacht duwtje in de rug.

Waarom?

Omdat het soms gewoon fijn is als iemand naast je loopt en met je mee denkt.

Ik weet nog goed het moment na twee jaar coachopleiding dat ik met mijn studiemaatje een borrel dronk bij onze diploma-uitreiking. Glimlachend en een tikkie rebels toastte we op onze coachcarrières. Nu mochten we het met een stevige goede basis op onze manier gaan doen.

Ik zou de teugels van het alleen maar open vragen stellen, iets laten vieren. Ik vul niet in voor mijn klanten, het blijft hun proces. Maar ze zitten niet voor niets vast in een gedachtenpatroon waardoor ze niet verder komen en mijn hulp inschakelen. Ik geef ze mogelijkheden om anders te kijken en zij kiezen de afslag die ze daar in nemen. En dan luister ik betrokken en vraag weer door.

Geef jezelf toestemming om beetje rebels te zijn

Ik vind het zo’n ongekend gevoel van vrijheid geven wanneer ik mezelf toestemming geef mijn leven in alle facetten vorm te geven zodat het voor mij lekker werkt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je altijd maar richten op hoe het hoort of wat “men” verwacht, zorgt uiteindelijk voor frustratie en een enorm energielek.

Het is spannend om stevige keuzes te maken, natuurlijk!

Makkelijker is om je te verschuilen achter de regels of de wensen van anderen (zelfs als zij daar niet eens om vragen). Eens ga je dat de ander zachtjes verwijten terwijl het toch echt jouw gemakzucht is wat er voor zorgt dat je geen eigen keuzes maakt.

Weet dat ik als perfectionist en typische weegschaal dit van nature niet in mij had. Dat ik eerst stevig onderuit moest gaan voordat ik mezelf deze vrijheid toe stond.

Vanaf toen wist ik dat het mijn missie zou zijn om anderen te helpen tijdig stil te staan en te leren luisteren naar wat ze nodig hebben. Zodat zij niet onderuit hoeven gaan.

Mijn aandacht geeft jou inzicht

De afgelopen 5 jaar heb ik al met zo ontzettend veel fijne mensen mee mogen lopen.
Door ze te omringen met oprechte aandacht en naast ze te staan, hielp ik ze weer aandacht aan hen zelf te schenken. Want stil staan en luisteren naar wat zij nodig hadden om te floreren, waren ze vergeten. Ze waren vooral druk met anderen laten floreren.

Het belangrijkst wat zij allemaal leerden, is dat vriendelijk zijn voor zichzelf heel goed samen gaat met het vriendelijk zijn voor anderen. Dat ze juist door zelf te floreren van nog meer waarde zijn voor zichzelf en de ander.

Waar ze allemaal het meest blij mee zijn, is dat ik naast luisteren vooral ook praktische handvatten geef waarmee ze zelf verder kunnen. Een mooier bewijs dat het kiezen voor mijn eigen manier werkt, is er niet.

Juist omdat het mijn missie is zoveel mogelijk mensen te leren luisteren naar dat wat ze nodig hebben, is er nu dat super waardevolle en toegankelijke online coachprogramma wat barst van de praktische handvatten èn mijn betrokken aandacht. Ook hierin maak ik stevige keuzes die mijn klanten het beste geeft om hun eigen vrijheid op te gaan zoeken en mij laten floreren.

Zou jij ook wel wat meer rebels willen zijn in het vorm geven van jouw leven?

Waarin ben je terughoudend en achter welke regels, verwachtingen of angst verschuil jij je nog? Neem eens de tijd om hier eerlijk over te zijn tegen jezelf en bedenk dan wat het je waard is om vanuit vrijheid te doen wat je het allerliefste doet. Schrijf daarna eens op wat het allerergste (niet zo maar erg maar echt super erg) is dat jou kan gebeuren als je die stevige keuze maakt.

Wedden dat niks je in de weg staat om een beetje rebelsheid in je leven toe te laten.

Met liefde geef ik je een duwtje in de rug en stel ik je stevige vragen zodat je ook echt die vrijheid gaat ervaren. Je kunt letterlijk of virtueel met mij mee op reis. In alle gevallen loop ik naast je en denk met je mee.

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *