Workshop aan zee van 9 juni 2015: Met energie en vertrouwen grip op verandering

De workshop vond plaats in Renesse bij Strandpark de Zeeuwse kust. Waarom?

Omdat op deze plek bij zee, met de zon, de wind en in de sfeervolle ruimte, mensen snel ontspannen. Er ontstaat rust om je gedachten te laten gaan waardoor het lukt om tijdens de workshop makkelijker nieuwe inzichten toe te laten en daadwerkelijk aan de slag te kunnen met je thema.

Vijf enthousiaste dames van de Gemeente Cromstrijen hadden zich ingeschreven voor de workshop. Zonder dat zij dat eigenlijk van elkaar wisten hadden zij veel gemeen als het gaat over controle verliezen en loslaten. Toch waren alle verhalen weer anders.

We zijn aan de slag gegaan met weerstand, afweermechanismen en de (belemmerende) overtuigingen die daarbij horen. Daarvoor heeft iedereen zijn recept van maximale ellende opgeschreven om daarna te kijken hoe die ” ellende” om te buigen is naar kansen en waar ieders invloed ligt om te komen tot de meest gewenste situatie.

Na de lunch is aandacht besteed aan ieders drijfveren en kwaliteiten want als je die goed kent, kun je ze optimaal benutten om in je kracht te staan bij veranderingen of een nieuw pad wat je in wilt slaan.

De sfeer was snel ontspannen en er kwam een hoop los. Er werd hard gewerkt want nieuwe inzichten komen niet zomaar en soms is het nog best lastig de theorie rondom overtuigingen toe te passen op de eigen situatie.

We hadden graag onze weerstand nog even weg laten vliegeren op het strand maar de wind was zo krachtig dat we er dan zelf achteraan gevlogen waren. We moesten het doen met een uitwaaiwandeling. Tja dat lag dan weer niet in onze cirkel van invloed 😉

Workshop aan zeeWorkshop aan zee

Conny

Ik vond het werken in een klein groepje erg fijn. Het voelde voor mij erg goed om op deze manier mijn verhaal te delen en er ook daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. Theorie is soms lastig om te buigen naar mijn eigen situatie maar met wat hulp van Carolijn en mijn collega’s is dat gelukt. Ik ben mij nu bewust dat wat ik doe goed is en goed genoeg. Er is veel meer moois en fijns in mijn leven dan ik ooit bij stilgestaan heb. Ik was altijd maar bezig met zorgen maken om de toekomst terwijl ik nu zie waar ik allemaal invloed op uit kan oefenen en van kan genieten. Ik heb besloten minder ver vooruit te denken en niet op zoek te gaan naar de beren en leeuwen die er over een half jaar kunnen zijn.

Christine

Deze dag was echt heel leerzaam. Er was een relaxte sfeer en fijne omgeving om aan het werk te gaan met mijn eigen verhaal. Ik zou veel vaker zo met een groepje in gesprek willen om te delen en van elkaar te leren. We hebben ook gelijk een lunchafspraak gemaakt voor na de zomervakantie om de resultaten van ieders stappen te gaan horen en elkaar eventueel nog verder te helpen. Ik heb echt het mooie inzicht gekregen dat ik mijn kwaliteit “flexibiliteit” in kan zetten om te leren loslaten. “Laat maar komen zoals het gaat, ik ben toch flexibel dus ik vind mijn weg wel weer”. Ik was moe aan het eind van de dag maar ergens toch ook wel weer heel ontspannen. Alsof er ruimte is ontstaan. Een zeer waardevolle dag dus.

Workshop aan zeeworkshop aan zee

Vivian

Deze dag kwam precies op tijd. Ik worstelde al een poosje met dit thema en wil heel graag dat ik hier anders mee om kan gaan. Nu heb ik  echt iets in handen waar ik gelijk mee aan de slag kan. Ben er heel blij mee. Ik realiseer me nu dat ik mag vertrouwen op anderen en dat ik niet alles op hoef te lossen voor de hele wereld. Die weerstand die ik steeds voelde als de dingen net even wat anders gingen als ik voor ogen had, kan ik nu loslaten.

 

Workshop aan zeeworkshop aan zee

Christie

Heerlijk om in een klein groepje te werken. Voor mij is dat belangrijk want in grotere groepen houd ik snel mijn mond en laat anderen praten. Nu vond ik het veel makkelijker om te delen wat mij bezig houdt. Leuk ook om zo andere collega’s wat beter te leren kennen en te weten dat we nu ook bij elkaar terecht kunnen. Ik ben weer extra alert op mijn valkuil wanneer ik over mijn grenzen ga en realiseer me dat alleen ik goed voor mijzelf kan zorgen. Dat is niet door alle weerstand en irritatie op te slaan van binnen en net te doen of ik lekker vrolijk ben. Nee.. ik mag veel meer uiten wat mij bezig houdt, juist als het niet prettig voelt.

Nena

Erg fijn om in zo’n ontspannen en relaxte sfeer aan de slag te gaan. Voelde me snel op mijn gemak en realiseer me dat alleen ik voor de actie kan zorgen die ik nodig heb. Ik heb erg het gevoel veel te moeten terwijl ik eigenlijk maar invul dat anderen dat van mij verwachten. Mijn weerstand zat erg in het denken dat dingen toch allemaal niet kunnen maar na vandaag weet ik dat “Calimero zijn” mij niet helpt. Eerst ervaren en bespreken en dan kijken wat er wel lukt
dat is wat ik ga doen.

Wil jij ook zo’n dag ??

Benieuwd wat ik voor jou, jouw team of organisatie kan doen op deze fijne inspirerende plek aan zee? Je leest er hier meer over en bel mij op 06-54673949 voor een kennismaking en een kop koffie.

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *