Hoe vaak heb jij je al niet laten verleiden? Gewoon ongegeneerd en met lichte blossen op je wangen. Misschien ook wel met een beetje bravoure.

Ja tuurlijk heb ik het over die ene keuze, die ene stap, die klus, die baan of die vraag van de school van je kind. Ik heb het over alles wat je bent gaan doen omdat je EGO er zo lekker op ging. Omdat je eergevoel gestreeld werd, een ander jou hier perfect voor vond, je hier speciaal voor gevraagd werd en anderen niet.

Wat de ander vindt, is niet altijd waar jij ook het gelukkigst van wordt.

Je kent het vast wel “dit is echt iets voor jou, past perfect bij jouw ervaring”, “jij bent de enige die dit aan kan”, “ik werk zo graag met jou samen, zou het heel tof vinden als je aanhaakt”. Maar ook de uitspraak als “hier kun jij echt jouw kwaliteiten volop in laten groeien” zijn een schot in de roos van het EGO.

Als je makkelijk een keuze wil maken, kun je niet anders dan luisteren naar dit ego en vol verleiding op al die dingen JA zeggen.

De vraag is of een makkelijke keuze altijd de beste keuze is. In het geval van de EGO keuze volgens mij niet. Een ego keuze is vaak extern gedreven onder invloed van anderen en oude ervaringen.

Wie is dat ego eigenlijk?

Je ego is die brei van tig stemmetjes die dagelijks tegen je praten in je hoofd. Het is dat deel van jou wat steeds bevestigd wil worden, gestreeld en op zoek is naar zekerheid. Het zijn ontelbare gedachten verpakt in overtuigingen. Je ego maakt zich druk over van alles en nog wat: status, prestaties, winnen, gelijk krijgen, populariteit, angstig en onzeker zijn.

Het ego oftewel ons verstand is niet onze vijand want het laat ons ook nadenken, tot actie over gaan en het beschermt ons ook. Maar als oprechte raadgever en adviseur kun je veel beter je hele persoonlijkheid benutten en je ego pas achteraan in dat proces aan het werk zetten.

Jouw hele persoonlijkheid bestaat uit je ware gevoel, verlangens, dromen, waarden, intuïtief bewustzijn, jouw aangeboren karakter. Keuzes die gemaakt worden uit al die onderdelen vragen meer aandacht maar als je het dat geeft is je ware antwoord kristalhelder. Soms zijn het niet de keuzes die anderen verwachten maar wel de keuzes die jou het écht voldoening geven.

Ga jij voor makkelijk of voor het beste?

Wil jij dat ego ontrafelen en het hele fundament van jouw persoonlijkheid versterken én krachtig benutten? Zodat je in alle rollen van je leven kunt zijn wie jij werkelijk wil zijn en gaat doen wat echt bij je past en je dus ook in kunt exceleren. 

Laat het me weten want wellicht past één van mijn coachtrajecten dan bij jou. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunnen we samen verkennen wat jij nodig hebt en of we bij elkaar passen. 

Stuur een mail naar carolijn@coachable.nl of bel me op 06-54673949 als je wil verkennen of mijn coaching wat voor je is.

Wist je trouwens dat veel werkgevers graag bijdragen aan groei van jouw persoonlijk leiderschap en bereid zijn jou financieel te supporten bij professionele coaching?