ik kan nog zo veel moois vertellen over coaching maar mijn klanten kunnen dat veel beter.

Op deze pagina vindt je een schat aan prachtige ervaringsverhalen van echte mensen. Vrouwen die net als jij en ik worstelen met de moeilijke dingen in het leven en zichzelf coaching hebben gegund om het leven moeitelozer te maken. 

Lees hun prachtige verhalen of kijk en luister naar de video’s die zij voor jou hebben gemaakt. Je herkent jezelf vast in één van hen.

“Wat heb ik hard gewerkt, enorm genoten en wat heeft dat zijn vruchten al mogen afwerpen.”

“Het fijne aan de Leiderschapsretraite op Ibiza vond ik de week voor jezelf. Niet 2 uur coaching en weer in auto naar huis en weer dagelijkse leven in. Nee echt tijd en ruimte maken. En daar pluk ik nu elke dag nog de vruchten van. Carolijn voelt precies aan wat ik nodig had op welk moment. Ze is respectvol, direct. warm en betrokken.

Van de kleine tot grotere dingen doe ik nu echt anders. En soms nog niet eens bewust, het gaat nu gewoon zo. Kort na terugkomst heb ik al keuzes gemaakt die niet makkelijk waren en waar degene waar het minder fijn voor was ook echt door geraakt was. Het raakte mij ook even maar toen voelde het goed want het was wat ik echt wil.

Voor ik naar Ibiza kwam, zat ik mezelf gewoon in de weg. Zakelijk en privé. Ik wilde een betere versie van mezelf worden. Ik wilde overal controle over hebben en wilde dus graag beter kunnen loslaten. Dingen op zijn beloop laten. Ook de meningen van anderen telden zwaar mee en daar had ik vooral zelf veel last van. Mijn verwachtingen zijn overtroffen in dit programma en ik heb zoveel meer resultaat behaald dan ik ooit had verwacht.

De locatie, het huis, de andere dames, Carolijn en Marléne als assistente, het klopte allemaal. Zo fijn, warm, open, vertrouwd, je kunt dan echt jezelf zijn. En zo verwend worden zodat je echt tijd hebt om aan jezelf te werken. Werken op al die magische locaties en dan die laatste avond die ook echt betoverend was. De inspiratiekaartjes die elke keer zo passend waren, blijft bijzonder. Ik zou het zo nog een keer doen want het was echt 100% geweldig!

Steffie

“Het was een hele mooie ervaring op een mooie plek en wat voelde ik me verwend. Ik droeg nog veel oud zeer met me mee maar wat ben ik blij dat ik dit op deze plek mocht los laten en omarmen! “

Arianne

“DE KLUWEN WAARMEE IK NAAR HET COACHHOTEL KWAM, WAREN SNEL UIT ELKAAR GEHAALD. IK HEB HET THUIS METEEN OM KUNNEN ZETTEN IN DE PRAKTIJK.”

Ik ben vaak druk voor en met anderen en voelde een grote behoefte dat het eens even een periode alleen over mij zou gaan. Ik zocht op Google en vond het Coachhotel. Op reis met mezelf en de nodige verwennerij dat leek me wel wat. De combinatie van Ibiza, de luxe van het coachhotel en de zorg voor mij. Dat voelde ik bij het lezen van de website en werd bevestigd door de online kennismaking met Carolijn.

Ik had na die kennismaking gelijk het gevoel “dit is precies het juiste met de juiste persoon” dus zonder twijfel zei ik gelijk JA. De aanloop voor vertrek waar Carolijn d.m.v. kleine teasers de voorpret aanwakkert was ook echt passend bij mij. Ik heb me nog nooit zo welkom ergens gevoeld. Heel fijn.

Het maakte ook dat ik in die aanloop naar mijn verblijf op Ibiza al erg met mijn thema’s bezig was. Misschien ging het coachproces op Ibiza daardoor ook wel sneller.

Mijn verwachtingen van deze speciale reis zijn zeker uitgekomen. Het meest bijzondere en wat ik ook tegen iedereen als eerste vertel, is het feit dat het zo werd gestimuleerd om jezelf te zijn en aan te geven wat je wil.

Alles was in balans: Het aangaan van je thema’s, ontspanning, lekker eten en drinken, lachen, alleen zijn, samen zijn. Ik ben ook blij dat ik mee ben gegaan met Carolijns favorietentoer over het eiland want was dit een fijne dag! Carolijn is als coach heel fijn. De combinatie van zachtheid en directheid is zo bijzonder en helpend.

 Het waren “maar” vier dagen maar je gaat echt met resultaat naar huis. Ik kon van tevoren niet echt kiezen waar voor mij de prioriteit lag, het was een groot kluwen aan “uitdagingen”. De kluwen waarmee ik kwam, waren snel uit elkaar gehaald. Ik heb het thuis meteen om kunnen zetten in de praktijk. De omgeving leek het niet eens gek te vinden.

Ik zou het iedereen echt gunnen om eens naar het Coachhotel te gaan. Het was namelijk in een woord heerlijk!

Carola Leusenkamp
(Schrijfster en projectmedewerker Buurtzorg)

Ik heb me die week op Ibiza een prinses gevoeld!

“ Ik heb op en na Ibiza afscheid genomen van een aantal zaken die mij niet meer dienden, dit geeft mij rust en ruimte om mezelf weer verder te ontwikkelen. Ook heb ik wat kleine dingetjes in mijn dagelijks handelen aangepast, waardoor ik meer rustmomentjes voor mezelf heb. Daardoor voelt mijn hectische baan net een klein beetje minder hectisch.

Het programma was fijn, echt afscheid nemen van patronen waar ik klaar mee was en ruimte voor nieuwe keuzes en kijken naar de toekomst. Ik vond het ook fijn om de ervaringen van de anderen te horen, daar kon ik ook weer voor mezelf leerpunten uit halen. Er was veel tijd voor reflectie, gezelligheid en mooie plekjes bezoeken.

Ik vind het fijn dat Carolijn zo duidelijk en to the point is. Daar houd ik van en past bij mijn eigen communicatiestijl. Ik had het gevoel dat ik alles tegen haar kon zeggen, niks was gek en ik kon volledig mezelf zijn. Fijn dat ze echt oog voor ons allemaal had, iedereen mocht er zijn en werd echt gezien.

Het huis met de tuin, de eigen slaapkamer met badkamer, het zwembad, het eten, alles was heerlijk, net als de prachtige baai waar we binnen een paar minuutjes op het strand stonden. Ik vond de aanwezigheid van assistente Marléne heel fijn. Heerlijk gegeten, 

Ik heb me die week op Ibiza een prinses gevoeld en ik gun iedereen om op die manier stil te staan en te refelecteren!

Bregje
Werkzaam in het onderwijs

“Coaching is niet alleen een investering in mezelf geweest maar ook in mijn naasten.”

Ik zocht een coach die mij kon ondersteunen om weer tot mezelf te komen, te zijn wie ik werkelijk ben en niet continu mezelf voorbij te lopen. Ik was vooral druk met dingen te doen voor anderen (en hun droomleven). Ik voelde dat ik mijzelf en mijn gezin weer meer op 1 wilde hebben staan ipv alleen maar werk. Daarnaast wilde ik me minder opgejaagd voelen door mijn eindeloze to-do lijst. Balans vinden in alle ballen hooghouden, voor ik in een burn-out terecht zou komen.

Via mijn vriendin kwam ik bij Carolijn terecht. Ik vind het belangrijk dat ik een klik heb met een coach en dat ik het idee heb dat de coach me een nodige (liefdevolle) trap onder mijn kont kan geven wanneer nodig en mij echt aanzet om zelf tot inzicht of verandering te komen. Daarom is het fijn dat ik eerst een uitgebreid intakegesprek had. Ik had niet echt twijfels voor ik ja zei, maar het is toch een aardige investering in jezelf en dat maakt die kennismaking extra fijn.

Ik heb gekozen voor het Coaching at Sea programma omdat je dan start met 2 dagen aaneengesloten aan jezelf werken in een andere omgeving, in de natuur. Waardoor je 2 dagen helemaal gericht aan je persoonlijk leiderschap kan werken zonder gestoord te worden met alledaagse dingen. Echt even tijd om aan mezelf te werken maar ook lief voor mezelf te zijn. De dagen aan zee gaven mij veel inzichten en de mogelijkheid om los te laten. Aan zee lijkt het op een of andere manier tastbaarder om los te laten. Laat maar meewaaien met de wind en verdwijnen in de zee. Het is fijn om uit te waaien en goed verzorgd te worden door Carolijn.

Door de coaching heb ik nu echt voor mezelf gekozen. Ik creëer ruimte om te voelen en hoef niet meer continu naar ‘Truus’ in mijn hoofd te luisteren. Dat maakt dat ik nu mezelf en mijn gezin weer op 1 heb staan en niet mijn werk. En ik heb vooral een manier gevonden om liever voor mezelf te zijn als ik toch weer in oude patronen val of oude overtuigingen weer ineens de kop opsteken. Ik heb mijn baan opgezegd en ga nu een nieuw onbekend avontuur aan. Het coachtraject heeft zeker aan dit besluit bijgedragen.

De coaching is echt een hele goede investering in mezelf geweest want als ik dit niet gedaan had was er nu nog regelmatig kortsluiting in mijn lijf en hoofd geweest en had ik nog vastgehouden aan overtuigingen die nu niet meer voor me werken. Overweeg je coaching, doe het dan! Het is een investering in jezelf, maar vaak ook voor je (directe) naasten. Want als jij jezelf bent en je vrij voelt, dan werkt dit door op je omgeving. Het klinkt cliché, maar het is het zo waard.

Weet wel dat je echt zelf aan de slag moet. Carolijn begeleidt je hierbij op een fijne manier. Ze is liefdevol confronterend en oprecht. Ze laat je het er niet makkelijk vanaf brengen en zorgt dat je ook echt de diepte ingaat. Carolijn neemt echt de tijd voor je en dat is heel fijn.

Irene, voormalig general manager mind&body trainingscenter.

“De leiderschapsretraite heeft mij écht geraakt en in beweging gezet “

“Omdat ik uit de waan van de dag wilde stappen en los wilde zijn van de rollen van moeder, vrouw, coach, en vriendin heb ik gekozen voor de coachretraite. Een paar dagen alleen maar Caroline zijn en stil staan bij wat ik wil en waar ik blij van word en energie van krijg. Patronen blootleggen om vanuit daar in beweging te komen. Met als belangrijkste doel beter voor mijzelf zorgen.

Ik heb voor de leiderschapsretraite van Carolijn gekozen vanwege de warme uitstraling, veiligheid en ook de no nonsense sfeer. Ik voelde dat ik hier mijzelf zou kunnen zijn en mij zou kunnen openen. Doordat er maar vier vrouwen mee gaan en iedereen zijn eigen slaapkamer heeft wat zorgt voor privacy en eigen ruimte voelde ik geen enkel moment twijfel. Tja en natuurlijk een heerlijk Ibiza huis, zon, zee en lekker eten met op zijn tijd een cocktailtje sprak mij ook enorm aan. Verwend worden, mijzelf verwennen.

De aanloop naar de Ibizadagen waren fijn. Voor mij is het echt een must dat ik de groep vooraf tijdens een kennismakingsavond al leerde kennen. Ook de kleine verwennerijen vooraf zorgde er voor dat ik al helemaal kon focussen op die aandacht voor mij. De dagen op Ibiza waren luxe en fijn. Er was een goede balans tussen inspanning en ontspanning en het programma was niet te vol.

Fijn om per dag één thema aan te raken en daar vervolgens op door te sudderen die dag. Daarnaast kon ik lekker mijn gedachten laten gaan bij het strand of een boek lezen bij het zwembad. Er waren genoeg momenten om mijzelf terug te trekken en de prikkels te verwerken. Ik had geen enkele keer een gehaast gevoel.

Hoe heerlijk om ontzorgt te worden met het lekkere vers bereide eten. Niks hoeven doen voelt zo luxe. Carolijn deelt echt vanuit vertrouwen haar huis zodat ik me vrij voelde om naast die goede verzorging ook zelf een drankje of appel te pakken. Meegenomen worden door Carolijn en steeds op bijzondere plekjes uitkomen om daar gecoacht te worden of gewoon alleen maar te genieten. Alles bij elkaar heb ik deze leiderschapsretraite ervaren als een heel professioneel programma, waar de kennis en kunde van Carolijn als coach en Ibiza kenner goed tot zijn recht kwamen. Maar dat niet alleen. Ik heb ook haar warme persoonlijkheid mogen ervaren en Carolijn maakte echt 1-op-1 tijd vrij als dat nodig was zonder dat dit het groepsproces beïnvloedde. Ze biedt een mooie bedding voor haar gasten en toont ook zelf haar kwetsbaarheid. Ik voelde dat ik me over mocht geven, los mocht laten en opgevangen zou worden als ik dat nodig zou hebben.

Deze coachretraite heeft mij echt geraakt. Het heeft mij in beweging gezet en mijn verwachtingen zijn zeker uitgekomen. Ik ervaar meer ontspanning en rust en ik zorg nu veel beter voor mezelf.
Ik ben heel blij dat ik mezelf deze coachretraite cadeau heb gedaan en zou het iedereen aanraden om dat ook eens te doen. “

Caroline van Gelder
Caroline van Gelder Coaching

“De kluwen waarmee ik kwam, waren snel uit elkaar gehaald. Ik heb het thuis meteen om kunnen zetten in de praktijk. De omgeving leek het niet eens gek te vinden.”

Carola Leusenkamp

“Alle verwachtingen kwamen uit. En zelfs meer dan dat! De kleine details daar werd ik zo gelukkig van.”

Omdat ik wilde leren hoe meer rust te ervaren, beter mijn grenzen aan te geven (zonder schuldgevoel) en wat meer van mezelf te houden, ging ik op Google zoeken naar hulp. Wat fijn dat ik op de website van Carolijn kwam. De woorden, ‘ hard werken, confronterend maar altijd comfortabel’ bleven in mijn hoofd hangen.

De coachretraite en het coachhotel spraken mij zeer aan. Werken in/met mijn hoofd, genieten voor mijn inwendige mens. Heerlijk lezen aan het zwembad, me-time, de verrukkelijkste gerechten en een wijntje bij de ondergaande zon. Dé ultieme combinatie! Ondanks dat ik vaak twijfel bij het maken van keuzes, had ik de keuze voor de Leiderschapsretraite binnen een paar dagen gemaakt.

Na het lezen van het programma moest het wel tegenvallen in het echt. Maar dat heeft het niet gedaan, alle verwachtingen kwamen uit. En zelfs meer dan dat! De kleine details daar werd ik zo gelukkig van. Het prachtige schrijfboek, het armbandje op het eind, cocktail met uitzicht op Es Vedra, de kaarten. Echt, dat maakte het compleet voor mij. Dat haar huis een thuis mocht zijn, zorgde ervoor dat ik mijzelf durfde te geven en open te stellen om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Ik vond de opzet met vanuit huis werken maar ook op de mooiste plekjes van Ibiza heel fijn. Alle plekken waren bijzonder en zorgden voor die extra ‘vibe’. De rotsen waar ik even in mijn eentje aan een opdracht kon werken terwijl ik over de zee tuurde, heerlijk!

Als coach staat Carolijn naast je, niet tegenover je om te vertellen hoe het zou moeten, maar ze neemt je mee in je eigen proces. Eerlijk, confronterend, comfortabel, transparant, duidelijk en zonder poespas. Samen met de verwennerij op die heerlijke plek voelde ik mij door dit alles gewenst, ertoe doen, in de watten gelegd en veilig!

Ik heb zelf geïnvesteerd in dit mooie ontwikkelcadeau en vond het best prijzig maar voelde ook dat ik dit echt nodig had. Nu na afloop kan ik zeggen dat deze coachreis zoveel meer waard was. Er is niets maar dan ook niets wat ik heb gemist. De prijs-kwaliteit is echt top.
Ik ben nu veel bewuster van waarom ik iets doe. Ik durf meer los te laten. Ook is meer dan duidelijk geworden dat iedereen prima zonder mij kan. Dat iedereen mij dit ontzettend gunde. Mensen noemen het zelfs dapper. Zo ervaar ik dat niet. Ik ervaar het als dat cadeautje aan mijzelf, dat ik echt vaker voor mijzelf mag (en dus kan) kiezen! Ik ben er nog lang niet, maar de kolen voor mijn stoomtrein heb ik op Ibiza gekregen. En de stoomtrein rijdt. Soms iets harder, soms staat hij even stil, maar we gaan nooit achteruit. En deze metafoor zorgt ervoor dat ik niet uitsluit dat ik mijzelf zo nu en dan wat kolen cadeau mag doen!

Deze coachretraite is goud waard geweest voor mij. Ik raad iedereen die een beetje liever voor zichzelf wil zijn en in de spiegel wil kijken aan. Want waarom op de Veluwe in de regen aan jezelf werken als het ook op Ibiza bij Carolijn kan.

Geertje

 

“Carolijn is respectvol en heel laagdrempelig waardoor ik me snel op mijn gemak voelde.”

Al een poosje stoorde ik me aan het niet zetten van stappen. Ik ben met mijn eigen bedrijf begonnen en bruis van de ideeën maar echt doorpakken lukte me niet. Ik wilde graag ontdekken waarom ik dat niet doe maar vooral dat patroon doorbreken. Het was dus tijd om even alle aandacht op mezelf te richten, weg van huis en los van alles met dit thema aan de slag te gaan. Ik heb daarom voor de leiderschapsretraite op Ibiza gekozen. Echt even weg, lekker zonnetje, strand en geen afleidingen.

Ik heb nog wel even getwijfeld. Mijn gezin een week thuis achter laten, vond ik heel moeilijk. Zij niet echt, zo bleek tijdens mijn afwezigheid! Dat was fijn en heeft mij wel aan het denken gezet, dat het dus heel goed kan om er is zelf tussen uit te gaan.

Wat werden we in de watten gelegd en verwend in de aanloop naar en tijdens de dagen op Ibiza. Ik hoefde echt nergens voor te zorgen. Zo gastvrij en alle dagen heerlijk gegeten! Er was voldoende ruimte om ook af en toe je eigen moment te kunnen pakken. Genoten van het uitzicht, zeker met de onder gaande zon, die kleuren! Er zat een goede opbouw in het programma en ik vond de praktische opdrachten heel fijn en verhelderend. Ook de afwisseling was erg prettig en de opdrachten doen op verschillende mooie plekken was fijn.Het programma begon echt voor mij met een confrontatie maar daardoor lukte het mij wel om niet alleen anders te kijken, maar om vooral verder te kijken.

Carolijn is goed voorbereid en dmv oefeningen en opdrachten heeft ze mij veel inzicht gegeven in mijn situatie. Carolijn is respectvol en heel laagdrempelig, waardoor ik me snel op mijn gemak voelde.

Deze retraite heeft mij veel gebracht. Het is voor mij veel helderder geworden wat ik wil met mijn bedrijf en hoe. Op persoonlijke vlak heb ik geleerd dat ik niet deuren dicht hoeft te doen om andere te kunnen openen. Nare situaties uit het verleden kunnen mij ook iets geven! Deze hebben mij mede gemaakt tot wie ik nu ben! Dat ontdekken geeft rust en ruimte. Oh en ik ben een stuk minder sorry gaan zeggen. Dat was bijna gewoon een stopwoord van mij geworden terwijl er weinig was waar ik me steeds voor zou moeten verontschuldigen.

Het was een hele mooie ervaring op een mooie plek  en wat voelde ik me verwend. Ik droeg nog veel oud zeer met me mee maar wat ben ik blij dat ik dit op deze  plek mocht los laten en omarmen!

Arianne

“Ik ben veel meer gaan beseffen wat ik te bieden heb.”

Nadat ik het groepsprogramma Desire map at Sea met Carolijn en haar collega Monique had gedaan, wist én voelde ik heel duidelijk wat mij drijft in het leven. Doordat ik er naast het ervaren ook duidelijke woorden aan heb kunnen geven, ben ik er ook naar gaan handelen. Om ook stappen te blijven zetten, laat ik mij nu nog persoonlijk coachen door Carolijn. Hierdoor ben ik milder naar mezelf geworden. Ik had altijd zo’n streng stemmetje wat maar riep dat ik iets niet zou kunnen en dat dan vooral ook niet moet proberen. Door de coaching weet ik dat ik dat niet zo serieus hoef te nemen en geef ik mezelf gewoon toestemming dingen die ik graag wil gewoon te doen. En als het dan niet lukt dan is dat geen falen meer. Maar het grappige is dat het nu meestal gewoon lukt.

Als ik mij niet had laten coachen was ik veel te streng voor mezelf gebleven en had ik niet alles van mezelf benut. Ik ben veel meer gaan beseffen wat ik te bieden heb. Waar ik eerst nog dacht “wie zit er nou op mij te wachten” denk ik nu vooral “ik heb echt wat te bieden, ik mag doen waar mijn kracht ligt”. Ik had mezelf dan kleiner gemaakt dan ik ben.

Ik had een gezonde aversie tegen coaches, dacht dat ik het toch gewoon allemaal zelf wel op kon lossen. Beetje uitrusten, wat lezen en nadenken. Maar dat bleek dus niet zo te zijn. Carolijn is echt een vakvrouw. Ze zet echt iets in gang waardoor je ook werkelijk verandert. Ze is heerlijk nuchter, scherp en heeft humor en empathie. Toch houdt ze genoeg professionele distantie om mij kritisch te spiegelen. 

Jocea, Reumatoloog

“Alle dagen zo heerlijk gelachen. Wat knap je daar ook van op.”

In 2019 deed ik mee met de Leiderschapsretraite op Ibiza en nu een paar jaar verder vond ik het tijd worden om weer even los te komen van het leven thuis, serieus even de thermometer in mijn kernwaarden te steken en een paar dagen met fijn gezelschap ongelofelijk verwend te worden. Omdat mijn eerdere ervaring met Carolijn goed is bevallen, wist ik dus snel dat ik naar het Coachhotel wilde.

Het was ook nu weer geweldig. Optimale me-time, genoten van Ibiza, de villa, de andere gasten, Carolijn en het weer. Alle dagen zo heerlijk gelachen. Wat knap je daar ook van op. De villa voelt als thuiskomen maar wel in luxe. Lekker eten, volop te drinken en heerlijke ruime luxe kamer met eigen badkamer.

Carolijn heeft mij weer een goede spiegel voorgehouden en met zachte hand richting nieuwe acties gebracht. Ik ben met een mooie resultaat naar huis gegaan. Ik ben van medelijden met mezelf naar weer helder hebben wie ik als professional wil zijn en wat ik daarvoor nodig heb, gegaan. Dat geeft echt rust in mijn hoofd en ruimte voor mijn verdere herstelproces na mijn ziekte.

De fijne extra’s zoals de goddelijke massage en de toffe eilandtour hebben mijn verblijf echt afgemaakt. Wat ik ook echt fijn vindt is de voor- en napret waar Carolijn voor zorgt.

Iedereen zou in mijn ogen dit eens moeten doen omdat je het waard bent om los te komen van je vaste thuissituatie. Eens goed na te denken hoe je je leven nog leuker of makkelijker kan maken en met daadwerkelijke acties naar huis te kunnen gaan. En je daarnaast optimaal te laten verwennen. Het is een geweldige ervaring.

Yvonne Hamelink

“Carolijn geeft je de persoonlijke aandacht op een hoger niveau, niet alleen met de gesprekken maar met alles eromheen!”

“2020 was voor mij een jaar van reflectie, al was ik daar nooit zo’n voorstander van, heel eerlijk. Toen ik er eenmaal mee bezig was, dacht ik… dit is het moment om de coach te zoeken die ik al jaren wil. Iemand die mij in de spiegel laat kijken en zegt waar het op staat. Via via ben ik bij Carolijn terecht gekomen en na onderzoek op de website, het lezen van hoe zij coaching aanpakt en haar eigen referentie kader daarin besloot ik contact te zoeken.

Tijdens onze eerste telefoon gesprek voelde ik direct dat Carolijn voor mij de juiste keuze was. Zij praat je niet naar je mond, ze stelt de juiste vragen, en ook “het waarom ik dit wilde” kwam heel duidelijk naar voren. Ik wilde een aantal zaken op een rij zetten: zowel op persoonlijk vlak als op zakelijk vlak.

Ik heb deze hele periode, maart 2021 tot en met september 2021, ervaren als een groot cadeau. Het op strand gecoacht worden met de verschillende oefeningen, niet alleen praten maar ook doen, was voor mij de juiste combinatie. Al pratend lopen over het strand, naast elkaar en niet tegenover elkaar heeft een hele andere dimensie en brengt andere gesprekken op gang. Wat ik als heel erg prettig heb ervaren is de directheid van Carolijn. Mij erop wijzen dat ik er nog helemaal niet ben en dat het allemaal pas echt gaat beginnen als we het traject klaar is.

Mijn verwachtingen van dit hele traject zijn uitgekomen maar ik ben me er wel degelijk van bewust dat ik dit echt zelf moet doen. Met de juiste tools die ik nu in handen heb, kan ik mijn eigen pad verder bewandelen. Er achter komen waar de “issues” lagen, die een plek kunnen geven en de acceptatie dat die ook bij mij horen was voor mij het hoogtepunt.

De spiegel die mij is voor gehouden over mijn eigen gedrag en gedachtengangen, is precies wat ik wilde en waaruit ik nu kan gaan putten en groeien.

Carolijn geeft je de persoonlijke aandacht op een hoger niveau, niet alleen met de coachgesprekken maar met alles eromheen.
Het is een mooie bijzondere ervaring geweest die mij als persoon zal laten groeien en bloeien. En daar ben ik Carolijn erg dankbaar voor.

Mijn advies aan een ieder dit dit leest, gun jezelf om met Carolijn te werken. Je bent niet voor niets op deze site aan het kijken. Zet jezelf op nummer 1 en leer hoe je het leven wat mooier kan maken door jezelf te begrijpen.

Marsha
Global Talent Acquisition Manager

“Ik vond het reuze spannend maar dit is echt het beste wat ik ooit heb kunnen doen!”

Ik belde Carolijn omdat het 24/7 doordraaien en perfect willen zijn me op alle vlakken op begon te breken. Gaande ons telefoongesprek voelde ik me meteen bij  haar op mijn gemak en wat ik erg fijn vond is dat zij op een liefdevolle manier meteen de rode draad weet te pakken. No nonsens, nergens om heen draaien of zweverig doen, what you see is wat you get! Ik kreeg het aanbod voor de leiderschapsretraite op Ibiza zodat ik letterlijk op korte termijn uit dat patroon kon stappen en daarmee begon mijn coaching. Volledig los uit mijn omgeving, helemaal alleen op pad, helemaal uit mijn comfortzone en loskomen van het geen waarin ik zo verstikt zat. Ik vond het reuze spannend maar dit is echt het beste wat ik ooit heb kunnen doen!

Het programma op Ibiza was werkelijk geweldig! En niet alleen het programma maar ook de omgeving: een prachtig huis, een mooie eigen kamer met badkamer, fantastisch eten en drinken en coaching op de meest inspirerende plekken op het eiland. Ik voelde me helemaal in de watten gelegd, ook mede dankzij de geweldige retraite assistent die fantastisch voor ons gezorgd heeft. Een omgeving waarin alles kan maar niks moet. Hierdoor kon ik loskomen van de drukte thuis en mezelf echt even richten op mijn eigen ik.

Het samenzijn met de andere drie vrouwen is naast gezellig ook heel leerzaam. Het is fijn om onze ervaringen te delen. Iedereen liet elkaar in zijn waarde, was lief, oprecht en inspirerend. De combinatie met de persoonlijke coachingsmomenten maar ook voldoende vrije tijd en de bezoekjes aan prachtige plekjes op het eiland heb ik als waardevol ervaren. Buiten het werken aan mijzelf heeft deze combinatie mij rust en zuiverheid in het hoofd gegeven waardoor ik met een opgeruimd gevoel naar huis ging.

Ik ging met als doel balans vinden maar heb geleerd om eerst mijn eigen ik in basis terug te vinden. Dit heeft geresulteerd in dat ik meer mezelf kan zijn, kan loslaten en niet druk blijven maken over wat anderen denken.

Carolijn is een fijne, eerlijke, zorgzame en liefdevolle coach die straight to he point is. In haar werkwijze vind ik haar betrokken bij mij als persoon maar draait ze er niet om heen en stelt ze scherpe vragen. Deze combinatie van haar persoonlijkheid en werkwijze ervaar ik als fijn. Ik voel me op mijn gemak  en door het stellen van scherpe vragen of het geven van nuchtere opmerkingen spoort zij mij aan tot nadenken waardoor ik dan ook echt mijn doelstellingen bereik. Tja en al die bijzondere extra’s en verrassingen brachten mij niet alleen in de juiste sfeer maar dienden ook echt het proces in het programma. Echt heel waardevol ook nu ik al lang weer thuis ben en daar mijn stappen zet.

In de drukke levens waarin wij verkeren is het goed om eens uit die cirkel te stappen en even tot rust te komen en daarmee toe nieuwe inzichten te komen. Ik voelde me als herboren na deze retraite en ik kan dit iedereen aanbevelen.

Marieke

“de echte aandacht en indringende vragen van Carolijn zorgen bij mij voor inzichten, het stellen van grenzen en het maken van nieuwe, helpende en inspirerende afspraken met mezelf. Super fijn!”

Iene Lammers, Totus Training

“Door het stellen van de juiste vragen door Carolijn kwam ik echt een stuk dieper.”

De coachretraite was voor mij belangrijk omdat ik in de waan van de dag altijd maar doorga en aansta. Ik sta altijd voor anderen klaar en zorg eigenlijk niet zo goed voor mijzelf. De retraite was dan ook bedoeld om te kijken hoe ik dit patroon kon doorbreken maar ook om te onderzoeken waar bepaalde patronen vandaan komen. Wie ben ik en wat wil ik nou echt? Kan ik nog iets met mijn kwaliteiten waar ik allang geen gebruik van heb gemaakt?

Ik heb al eerder coaching gehad om te kijken wat ik nog wil in mijn werk i.c.m. met mijn leeftijd maar doordat dit elke keer met tussenposen was, bleek dit niet intensief genoeg. Ik werd geprikkeld door de website van Carolijn met de heldere uitleg en ervaringsfilmpjes en was meteen nieuwsgierig of dit ook voor mij zou werken.

Het weg zijn van huis op een geweldige plek als Ibiza, intensieve coaching van aaneensluitende dagen met een aantal andere vrouwen zijn in eenzelfde situatie en het compleet ontzorgen (wat achteraf gewoon “verwennen” genoemd mag worden) sprak mij enorm aan.

De dagen op Ibiza waren geweldig. De groep, de afwisseling in het programma, veel samen momenten waar we als groep dingen konden delen maar ook de één op één coaching. Door het stellen van de juiste vragen door Carolijn kwam ik echt een stuk dieper. Vragen die niet altijd gemakkelijk te beantwoorden waren en zelfs soms confronterend bleken. Ik was niet gewend om zoveel met mezelf bezig te zijn en was na afloop dan ook bekaf. Het vele nadenken over mezelf; wie ben ik en wat wil ik nou echt? Het zette ook andere dingen in mezelf en de omgeving in beweging.

Het opschrijven van opdrachten zodat je deze achteraf nog na kunt lezen vond ik fijn net als alle zichtbare voorwerpen die ervoor zorgen dat je aan al je beloftes herinnerd wordt. Nu na een aantal maanden verder kan ik zeggen dat ik veel meer bewust afstand neem van het werk als ik thuis ben. Ook ben ik door de inzichten die ik heb opgedaan over mezelf en mijn patronen nu veel bewuster bezig met het ‘realistisch’ kiezen van wat ik nog wil in mijn leven.

Carolijn is eerlijk, wat voor mij één van de belangrijkste waarden is. Ze stelde de juiste vragen om tot de kern te komen ook al waren ze soms erg confronterend. Niets is toeval en alles heeft een doel. Dat heeft zich ook deze retraite weer bewezen. Het trekken van een kaart was ook zo’n bijzonder moment elke dag. Het was heel fijn dat ze echt de tijd neemt voor ieder persoonlijk maar ook iedereen de tijd gunt die ze nodig heeft in het proces. De afwisseling tussen de groepscoaching en de 1 op 1 coaching was prettig en het ons meenemen naar de verschillende prachtige locaties op Ibiza was geweldig. Achteraf zijn dat momenten die zorgen voor blijvende herinneringen.

 

Wat was het ook een luxe met een eigen kamer en badkamer in het prachtige huis met een geweldig uitzicht op zo’n mooie locatie. Op loopafstand naar het strand kunnen lopen wanneer ik vrij was, vond ik zo fijn. Achteraf denk ik wel eens dat ik ’s morgens eerder op had moeten staan en nog een ochtendduik had moeten nemen. Al de kleine extra’s die er waren, het heerlijke eten en de gezelligheid van Marléne, de assistente, gaven mij echt een speciaal gevoel.

Met het maken van deze review komt er weer zoveel naar boven. Te veel om op te schrijven allemaal maar wat was het een genot en verwennerij allemaal. Het programma is van begin met de intake en de kennismaking tot aan de terugkomdag helemaal af.

Wilma

“Ik ben echt verrast die dagen en in beweging gebracht.”

Ik wilde al langere tijd eens op retraite omdat ik ruimte en rust zocht om eens dieper na te denken over mijzelf en over mijn bedrijven. Carolijn kende ik al een poosje en haar coachretraite op Ibiza sprak me met name aan vanwege de ervaringen en senioriteit van Carolijn. Ik voelde wel dat zij mij met mijn pittige karakter zou kunnen coachen. Daarnaast is Carolijn ook een lief mens. Ze is integer, open en een vakvrouw. Daarnaast sprak Ibiza zelf mij natuurlijk ook aan. Echt even helemaal weg van Nederland en genieten van een andere omgeving, geuren en kleuren.

Ik vond het speciaal om op bijzondere en steeds weer andere plekken op het eiland gecoacht te worden. Hierdoor kwam ik intern meer in beweging en kon ik tegelijk genieten van de rust. Het programma was op sommige dagen best intensief. Soms was ik nog bezig met een thema van een andere dag en dan gingen we al weer verder. Ik heb toch wat meer tijd en ruimte nodig.

Door de retraite heb ik ervaren dat als ik meer rust pak ik bewuster kan kijken naar wat ik nodig heb en belangrijk vind. Ik ben me nu veel bewuster van al mijn rollen en ik heb inmiddels ook afscheid genomen van een werk rol en dat voelt nu al als een opluchting. Ik besef dat naast dat ik graag praat het ook goed is om meer te luisteren.

 Ik ben echt verrast die dagen en in beweging gebracht. Ik weet dat ik dit zelf gedaan heb maar Carolijn en het magische eiland Ibiza hebben daar absoluut aan bijgedragen.

Miranda

Gratis Krachtige Start Kalender:

"Tien dagen LANG NUMMER ÉÉN OP JE PRIORITEITENLIJST!"

JIJ 10 dagen op één, dat klinkt bijna onwerkelijk hè? Want hoe vaak verzucht jij niet dat je veel te weinig tijd voor jezelf hebt? Toch ligt dat nu óók voor jou binnen handbereik als jij kiest voor de gratis Krachtige Start Kalender.

Trek jij de stoute schoenen aan en gun jij jezelf 10 dagen iedere ochtend een kort en krachtig moment met JEZELF? Niet automatisch de waan van de dag inrollen met alle aandacht gericht op anderen maar starten vanuit een moment me-time. Zodat je voelt hoe het met je gaat en wat je nodig hebt voor een lekkere, energieke en plezierige dag.

Met mijn krachtige, motiverende en inspirerende vragen, opdrachten en quotes uit de gratis Krachtige Start Kalender word jij iedere dag op een laagdrempelige wijze geprikkeld om op een andere manier naar jezelf te kijken. Dat zorgt er voor dat jij meer verbonden bent met jezelf waardoor je veel fijner en bewuster je dag in gaat.

Heb jij het lef om jezelf vanaf nu 10 dagen lang op nummer één te zetten? Laat je dan eenvoudig helpen door deze gratis kalender.

Je krijgt deze kalender cadeau van mij wanneer jij je hiernaast inschrijft voor mijn inspiratiebrief.

Ik spam je niet, gebruik jouw gegevens alleen om je te inspireren en deel met niemand jouw gegevens. Uitschrijven kun je op ieder moment eenvoudig.

Geen zin in een gevulde mailbox?

Volg me dan eenvoudig op deze social media kanalen.