De kracht van de witte enveloppe.

Dit is een vervolg op deel 1 van het blog Zelfs in perfect zijn en pleasen kun je falen. 

Nadat ik dus met die sukkel van een leidinggevende had gesproken, besloot ik niet te luisteren naar wat ik op dat moment nodig heb én echt belangrijk vind, ik vlucht weg van dat innerlijke stemmetje. Want als ik er naar luister, heb ik geen idee heb wat te doen en wie ik dan nog ben.

Dus ga ik vol gas vooruit en luister vooral naar mijn strenge verstand wat mij opjaagt vooral nog beter mijn best te doen. Ik heb de kwestie gratificatie diep opgeborgen en ben vastbesloten om te laten zien dat ik niet omver te krijgen ben. Ik doe er wel toe.

Weer negeer ik alle signalen. Ik pieker, slaap slecht, ben oververmoeid en op een zondagmiddag tijdens een bbq met vrienden knapt het. Ik geef alle kinderen, ook die van mijn vrienden, een onredelijke uitbrander. Ik flip, maar kan er niks mee. Dus zit ik maandagochtend achter mijn bureau en heb geen idee wat ik daar moet doen. Het is volkomen leeg en de paniek slaat toe. Ik kijk mijn collega aan en het enige wat ik kan is huilen.

Ik heb zo lang de signalen ver weg gehoord maar niet geluisterd en nu dwingt mijn lijf me om dat wel te doen. Na een paar weken slapen en doelloos op de bank voor me uit staren, schakel ik hulp in en leer echt stil te staan en mezelf kennen. Dankzij die hulp stop ik met in kringetjes denken. Ik stap uit mijn vaste patronen en denkwijze. Ik kom op een laag dieper waar mijn echte waarheid ligt.

Ik leer trots te zijn op wie ik ben en wat er in mij zit zodat ik die oeverloze bevestiging van anderen niet meer nodig heb. Ik ontdek mijn belangrijkste levenswaarden die tot op de dag van vandaag nog steeds voor een helder kompas zorgen. Maar het allerbelangrijkste wat ik leer, is dat ik me vrij mag voelen om te doen wat goed is voor mij en ik mezelf niet eerst hoef weg te cijferen.

IEDEREEN HEEFT EEN STEVIG “WETEN”
En dat is wat ik Ellen daar op het strand ook wil laten voelen. Ga niet voorbij aan de fluisteringen van binnen die je vertellen wat je nodig hebt. Het zal altijd om aandacht vragen. Wacht niet op goedkeuring en tevredenheid van anderen om je waardevol te voelen maar zorg daar zelf voor. Wacht niet tot je lijf je verplicht tot stilstand brengt. Dat maakt het zo veel zwaarder.

Ik wil dat ze weet dat ze nu niet ineens iemand anders moet worden en alles radicaal de rug moet toekeren. Ik wil ook dat ze weet dat ze niet alles hoeft te geloven wat haar verstand haar wijsmaakt. Dat door te luisteren naar dat diepste weten, ze niet verandert in een totaal ander mens. Hooguit in een leuker mens.

 

Ik weet ook dat iedereen dit kan

We doen het allemaal namelijk al. Ik weet zeker dat jij ook momenten kent waarop je in een split-second ergens diep van binnen wist of voelde, JA…dit ga ik doen. Ik noem dat een innerlijk weten. Een haarscherp gevoel dat iets klopt. We hebben dat allemaal op cruciale momenten in ons leven. De life changing gebeurtenissen.

Ik wist het toen ik mijn man ontmoette en nog midden in een relatie zat.

Ik wist het toen het tijd was om mijn eigen bedrijf te beginnen ook al liet ik daar super veel zekerheid en een dik salaris voor los.

Ik wist het toen ik een vriendschap moest opzeggen omdat deze teveel van mij kostte.

Ik wist het toen mijn droomhuis te koop stond dat we er voor moesten gaan.

Het waren allemaal momenten en keuzes die behoorlijke impact hadden. Keuzes die soms risico en zelfs verdriet opleverde. Maar bij allemaal was er een stevig weten dat het goed was.

Ook op die momenten waren er tientallen gedachten die mij tegen hadden kunnen houden en toch was dat diepe gevoel van binnen sterker en wist ik daar naar te luisteren. Omdat al die dingen gaan over wat ik werkelijk belangrijk en waardevol vind.

Maar het innerlijk weten is zo veel meer. Het zijn ook de signalen die we iedere dag krijgen in ons lijf of via een gevoel. Soms zijn dat ongemakkelijke signalen in de vorm van fysieke klachten, slecht slapen op gesnauw. Signalen die we liever wegduwen met rationele gedachten omdat ze ons niet uitkomen of omdat we ze spannend vinden. Toch ontdek je wat er werkelijk nodig is als je die signalen onderzoekt en er ook dan naar luistert.

WIL JIJ JE OOK VRIJ VOELEN EN STOPPEN MET PLEASEN?

Ben jij klaar met jezelf wegcijferen en het voeren van steeds dezelfde discussies in je hoofd? Denk niet langer dat je het allemaal zelf wel oplost in je hoofd. Dat is echt niet zo. Jij blijft in kringetjes denken en komt net niet die laag dieper waar jouw echte waarheid ligt.

Ik ben er nu voor jou.

Ik heb de perfecte plek waar ik je stil laat staan. Op het strand, met je hoofd in de wind en het ruisen van de golven om je heen zal jouw hoofd snel tot rust komen. Binnen no time voel je de ontspanning en ruimte waardoor die fluistering van je innerlijk weten een heel fris en helder geluid zal zijn.

Op die plek krijg jij antwoord op de vragen die jij jezelf nog nooit hebt gesteld.

Ik gun het jou en al die andere ambitieuze mooie vrouwen in de wereld om je altijd vrij te voelen dat te doen wat jouw leven écht waardevol maakt.

Mag ik je er in een vrijblijvend persoonlijk gesprek meer over vertellen? Bel (06-54673949) of mail me dan even.