Hoe goed kun jij het? Die ene bal die puur en alleen over jou gaat vast houden?

 Jij hebt ze vast volop. Afspraken voor en met jezelf. Daarnaast heb je ze ook voor anderen. Vaak zijn die nog ruimer vertegenwoordigd en ook best vaak zelf bedacht en niet gevraagd door de ander. Met beide is niks mis totdat dingen doen voor de ander steeds vaker voorrang krijgt op die van jezelf.

Eigenwaarde

Veel vrouwen tornen makkelijk aan de beloftes die ze zichzelf doen. Skippen de dingen die ze op enig moment heel belangrijk vonden met een gemak ten gunste van dingen doen voor anderen.

Wanneer je dit te vaak doet betekent dat iets voor je eigenwaarde. Hoe belangrijk vind jij jezelf in je eigen leven? Waarom gaat een ander voor op jouw belangen? Waar ben je bang voor als je vast houdt aan die ene afspraak met jezelf en dus nee zegt tegen het ander?

Natuurlijk is de lijn dun tussen hulpvaardig zijn uit compassie en alle gaten dichtlopen om jezelf te bewijzen of er toe te doen (zodat iedereen je lief, slim of aardig vindt). Het dwingende stemmetje in je hoofd tettert al snel het woord egoïst de rondte in als je trouw aan jezelf wil blijven. Dus daar ga je weer met de focus op de ander terwijl je diep van binnen je zoveelste frustratie wegzucht.

Merk jij dat je net wat te vaak die frustratiezucht slaakt? Zoooo graag wil dat iemand anders eens voor jou zorgt? Of zit je totaal niet lekker in je vel? Weet dan dat het tijd is om de afspraken met jezelf serieuzer te nemen.

 

De vragen voor je mag tornen aan afspraken met jezelf.

Ik heb een paar handige vragen die je jezelf eigenlijk altijd MOET stellen voordat je überhaupt tornt aan een afspraak met jezelf.

  1. Brengt dat andere plezier in mijn dag/leven?
  2. Draagt het bij aan mijn vitaliteit?
  3. Is dit ook goed voor mij of alleen voor de ander?
  4. Draagt het bij aan een dikke energie plus?
  5. Als ik de afspraak met mezelf skip dan plan ik het in dezelfde week in op …….?

Herken jij je in dit artikel? Pak eens een paar minuten pauze om deze vragen te beantwoorden vóórdat je besluit de afspraak met jezelf te negeren. Alle vijf de vragen moeten een ✅ krijgen. Zo niet dan wordt er niet getornd aan een afspraak met jezelf.

Stevig hiermee aan de slag?

Leren hoe je beter en vaker de bal die puur voor jou is vast kunt blijven houden? In de Leiderschapsretraite die gaat over op de fijnste manier regie pakken over alle rollen in jouw leven, is dit een belangrijk thema. Verkennen of een van de twee laatste plekken voor de editie van 22-27 september as. voor jou is?

Grijp de telefoon en toets 06-54673949 in of stuur een mail naar carolijn@coachable.nl