Wat is jouw levensritme?

Je hart heeft een ritme wat bij je past en van levensbelang is. Als jouw hartritme verstoord is voel jij je ellendig. Je schakelt dan gelijk deskundige hulp in om het ritme te herstellen. ⠀

Ook jouw leven heeft een eigen florerend en gezond ritme.

Jouw levensritme erkennen en er naar handelen is van bijna net zo groot levensbelang als zorgen voor een gezond hartritme. Zeker nu uit de cijfers blijkt dat het aantal werknemers met burn-outklachten van 11% in 2007 gestegen is naar 16% in 2018.

 

 Chronische stress op de werkplek en voorbij gaan aan je eigen grenzen en behoeftes zijn belangrijke oorzaken van die burn-outklachten.

Het levensritme bevat ook een werkritme. De belangrijke pijlers van jouw ritme zijn tijd, plek en mensen. ⠀⠀

Niet iedereen past bij het “9-5 kantoorritme”.

We komen niet allemaal tot ons recht bij “twee dagen tussen duizenden mensen ritme” op een festival. ⠀

Misschien is jouw favoriete ritme wel dat je graag om 15.00 uur bij de kinderen bent als ze uit school komen. Of is jouw ideale werkritme werken in een klein team? Maar het kan ook zijn dat jij liever weekend viert door de week en in het weekend werkt. ⠀

Mijn beste levensritme is:

  1. Niet te veel tegelijk doen.
  2. Buiten werken en dan het liefst aan zee.
  3. In november hoef ik niet zo veel van mezelf want dan “vallen de bladeren” en dat doet iets met mijn gemoed.
  4. Vrij zijn als de kinderen ook vrij zijn. ⠀

Veel gaat al goed met mijn ritme.

Alleen die focus op 1 ding tegelijk niet. Daarmee ga ik echt voorbij aan veel dingen die van waarde zijn voor mij. Doordat ik niet focus op één ding negeer ik mijn behoefte om echte aandacht te geven. Aan mezelf, de kinderen of andere mensen die me lief zijn en zeker ook aan mijn activiteiten.

Ik weet ook wat er met me gebeurt als ik te lang mijn passende levensritme verstoor. Dan gaat alles stagneren en word ik moe, chagrijnig en soms zelfs ziek.

Gelukkig werd ik wakker geschud door het mooie verhaal wat collega ondernemer Janneke de Kler deelde met ons tijdens haar event. Ik zag gelijk de verbinding tussen hartritme, levensritme en mijn missie in mijn coachbedrijf.

Want je VRIJ voelen om te kiezen voor dat wat goed voelt voor jou heeft alles te maken met hoe jij je leven vorm geeft. Mag dat volgens jouw ritme of volg je nog sterk het ritme van anderen?

 

Hoe je je ritme vindt?

Stil staan en echt bewust tijd nemen om te voelen wat je van binnen voelt. Om te luisteren wat je diepste stemmetje jou vertelt over wat je nodig hebt. En daar daadwerkelijke acties van maken. ⠀

Moeite met stil staan en herontdekken wat jouw gezonde levens- en werkritme is? Negeer het niet en laat je professioneel begeleiden. Voor je hart ga je toch ook direct op zoek naar de beste hulp? Waarom zo je dat dan niet doen voor je levensritme wat cruciaal is voor jouw gezondheid?

Ik heb diverse programma’s voor ieder budget beschikbaar zodat jij jouw mentale gezondheid een goede oppepper kunt geven. 

Nieuwsgierig? Je weet het … we kunnen altijd eenvoudig samen verkennen wat bij jou past. Voel je VRIJ om mij te bellen (06-54673949) of stuur een mail.