Blijven roeren in troebel water maakt niet dat het water helder wordt. ⠀

Wanneer je piekert, vast loopt of een oplossing zoekt voor iets wat je raakt en bezig houdt, neigen we naar hard werken. Het past ook wel bij onze Nederlandse cultuur. Doorpakken, actie, doen. Liever blijven “bewegen” dan de stilte en de rust pakken. Dat in beweging blijven geeft een nuttiger gevoel dan niets doen. Je kunt je afvragen of het echt effectief is wat je doet. ⠀

Mij (en veel van mijn coachees) is het inmiddels wel duidelijk dat de beste antwoorden, oplossingen en inzichten ontstaan vanuit rust en ontspanning. En eigenlijk vind ik dat als doel- en resultaatgerichte tante soms best stom. Want door vooral actief te zijn, ben ik nuttig en waardevol en met stilstaan en afwachten ben ik lui en afwachtend. Maar ja waar staat dat eigenlijk? Hoezo is dat waar? Ik weet dat beide slechts overtuigingen zijn die ik zelf heb bedacht. ⠀

Duwen en trekken

Wanneer je gefrustreerd gaat duwen en trekken om zo snel mogelijk de oplossing te krijgen, komt het meestal niet of het is uiteindelijk niet de beste oplossing. Visualiseer maar even dat je met een stokje heel hard roert in een poeltje met water omdat je het zand weg wil hebben. Het poeltje wordt alleen maar grijzer. ⠀

Neem een pauze en laat het indalen

Wanneer je je vraagstuk even laat sudderen en je gaat lekker wandelen, fietsen, een boek lezen of creatief met je handen en dus ook je hoofd aan de slag dan komen vaak op onverwachtse momenten de juiste inzichten op. Als je dit doet dan stop je dus met roeren waardoor het zand naar de bodem kan zakken en het poeltje ineens kraakhelder wordt. ⠀

Wanneer ik aan zee ben en wandel door de branding of gewoon wat voor me uit staar over zee komen vanuit die ontspanning altijd de juiste antwoorden. Daarom is coaching aan zee dus een belangrijk deel geworden van mijn bedrijf. Want als het mij zo veel goeds brengt, doet het dat ook voor mijn coachees. ⠀

Durf jij het aan om een poosje stil te zijn, af te wachten en niet in actie te komen? Hoe zou het zijn als je stopt met roeren als het je toch niet het juiste brengt?

Wil jij leren beter te pauzeren om jouw interne troebele water tot bedaren te brengen zodat er daarna meer helderheid en rust is in je hoofd? Lijkt het jou ook wel wat om dat op een fijne plek aan zee te gaan ervaren? 

Laten we dan vrijblijvend kennismaken. Via mail: carolijn@coachable.nl, telefoon 06-54673949, skype of echte ontmoeting. Kijken we samen wat je jij nodig hebt en of ik jou kan helpen.