Liggen ze bij jou al klaar?

Nu nog weggemoffeld onder het “in december beginnen heeft geen zin” excuus? Zowel in januari als augustus van ieder jaar zijn ze er weer. Geen jaar slaan ze over. Soms zijn het er iets meer, soms iets minder…..maar ze zijn er. Net als de nieuwe haring in juni, sinterklaas op 5 december, de kruidnoten in september (belachelijk) en Moederdag op de tweede zondag in mei.

 • Ik ga echt twee keer per week sporten (dit is er één die zowel in januari als in augustus van de partij is).
 • Ik ga thuis ook veel minder TV kijken.
 • en dus meer boeken lezen.
 • ’s Avonds werk ik niet meer.
 • We gaan meer tijd voor elkaar vrij maken.
 • Er komt alleen nog maar gezond eten op tafel.
 • Ik ga meer sparen en bewuster mijn geld besteden.
 • We gaan meer activiteiten met de kinderen ondernemen.
 • Ik ga nu echt die studie volgen waar ik al jaren over na denk.
 • Ik doe nog maar één ding tegelijk op het werk. 
 • Ik ga serieus afvallen.
 • Nú ga ik echt met een coach aan de slag om te herontdekken wat ik het allerliefst doe 😉

Goede voornemens

Inderdaad …. ik heb het over de goede voornemens. Zowel bij de start van het nieuwe jaar als na onze zomervakantie denken we dat de ommekeer écht plaats gaat vinden. Ik heb dat idee ook echt nog wel eens (en daar schaam ik met niet voor ;-)….) want dat rijtje hier boven gaat voor 70% ook over mij.

Ooit in je leven heb jij ze vast ook wel eens bedacht. Misschien doe je er nu niet meer aan. Je hebt ervaren dat goede voornemens, met name die gemaakt zijn aan het begin van het nieuwe jaar, meestal begin februari al sneuvelen. Je hebt tenslotte nog dat hele frisse lange jaar voor de boeg om er iets van te maken.

De voornemens gemaakt in de zomervakantie, toen je zo heerlijk ontspannen met het zand tussen je tenen en een goed glas Franse wijn in je handen zat te mijmeren hebben iets meer kans van slagen. Daar op dat ligbedje dacht je na over meer vrijheid, meer ontspanning, die nieuwe uitdaging of de volgende stap in je carrière. Het jaar is al op de helft en je wilt toch geen watje zijn die geen stappen durft te zetten. De kans van slagen is het grootst als je op dat strand of in die bergen ook werkelijk door gedacht hebt over het waarom van voornemens.

Goede voornemens zijn namelijk niet meer en niet minder dan goede bedoelingen. Zolang jij niet weet waar je echt van af wil, waar je van weg wil en waarom het anders moet, zal je niet tot uitvoering komen van je plannen en blijven het slechts voornemens.

Jij een watje?

Maar…… ben je nou gelijk een watje als je alleen maar goede voornemens maakt en ze niet tot uitvoer brengt?

Natuurlijk niet.

Je bent een kei in je werk, flexibel, loyaal en collegiaal. ivermectina cachorro dose Paar uurtjes extra in de week draai jij je hand niet voor om. Je traint bij de voetbal je kind, hebt één keer per week een pappadag of bent hulpmoeder op school, mantelzorger voor je ouders en bovendien een goede vriend of vriendin die altijd klaar staat voor anderen.

Een watje ben je dus zeker niet. Zorgzaam en behulpzaam dat in ieder geval wel.

Jij een leider?

De vraag is of je leider durft te zijn van je eigen geluk. Durf je ook echt te kiezen voor wat jij belangrijk vindt in het leven? Sta je wel eens serieus stil bij wat je al bereikt hebt, wat je zou willen versterken of zou willen laten groeien?

Want onder dat voornemen studie volgen, zit natuurlijk niet alleen maar de behoefte om in de schoolbanken te zitten of in de boeken te duiken. Daar zit een wens onder.

 • Misschien wil je werk gaan maken van een hobby?
 • Een hele andere baan gaan zoeken omdat je meer vrijheid wil of dat je meer maatschappelijk betrokken wil zijn?
 • Of wil je in die perfect passende baan die je nu hebt, gewoon nog beter worden omdat het jou plezier oplevert?

Die plannen om twee keer per week te willen sporten komen voort uit een gevoel van:

 • Meer energie willen hebben?
 • Zelf niet gelukkig met je lijf zijn?
 • Je fitter willen voelen zodat je wel lekker kunt ravotten met je kinderen?

Wat het ook is…probeer te ontdekken wat je voornemen jou gaat brengen. Aan welke behoefte gaat het voldoen. Wat lost het op wat je nu onprettig vindt of gewoon niet meer wilt? Komt er niks naar boven?

Prima!!

Schrap maar van je lijstje.

Kom in actie

Wanneer je weet waarom je iets wil of wat er anders moet,  ga je gelijk aan de slag.

Dan ga je toch niet wachten tot 1 januari of 1 september?

Begin met het opschrijven van je doel en werk uit wat je dan als eerste kunt doen en in welke tijd je dat denkt te realiseren. Stippel een realistisch pad uit en beschrijf de kleine stappen zo concreet mogelijk. Zo hou je overzicht en kun je consequent je plan afwerken. Het belangrijkste daarbij is dat je vooral geniet van al die stappen want ze brengen je bij dat wat jij nu echt het allerliefste wilt.

Tot slot

Vier je successen!!. Benoem gelijk in je plan welke beloning je krijgt bij iedere stap. Dat is een geweldige stimulans om vol te houden op momenten dat het spannend of moeilijk is.

Goede voornemens worden serieuze plannen en werkelijkheid als jij ze voorziet van de juiste portie aandacht.

Kun je daar wat structuur en begeleiding bij gebruiken? Blijf jij in je hoofd in kringetjes rond draaien? Laten we dan samen eens kijken of ik je met een doelgericht programma (inclusief wat zand tussen je tenen) verder kan helpen. Mail of bel (06-54673949) me dan gerust. Dan kunnen we samen verkennen hoe het bij jou zit en wat ik voor jou kan betekenen.