De taxirit die het verschil maakte.

Daar zit ik dan in de taxi. Ik kom niet dronken van een feestje. Hoef niet naar de luchthaven op een ingewikkeld tijdstip.

Nee, het is een gewone donderdagochtend om 09.15 uur en ik wil van mijn huis naar het winkelcentrum in het dorp. Om lekker in mijn uppie rond te struinen. Cadeautjes te kopen voor kerst, een nieuwe trui voor mijn zoon uit te zoeken en natuurlijk naar mijn favoriete bloemenwinkel nadat ik lekker koffie heb gedronken bij het leukste plekje van Papendrecht. Ik wil me totaal vrij voelen en niet beperkt.

Ik heb het vaker met je over dat vrij voelen om te kiezen wat werkelijk goed is voor jou.

Dat gaat in de kern altijd over vrijheid. Vrijheid in jezelf voelen. Vrij zijn om je hart te volgen en naar je eigen stem te luisteren. En het gaat tegelijk altijd over een vorm van onafhankelijkheid. Want wanneer wij ons vrij voelen dat te kiezen wat goed voelt voor ons dan is het niet belangrijk wat anderen daar van vinden. Dan vertrouwen we op ons diepste weten.

Ik coach binnen dat thema vooral op het weer voelen van die vrijheid, erkennen van de behoeftes en verlangens, onderzoeken van de belemmeringen, het los komen van schuldgevoel én het nemen van acties die je daadwerkelijk daar brengen waar je heen wil. En weet je ……misschien denk je wel dat die keuzes en dat vrij voelen gaan over grote veranderingen. Grote dingen als stoppen met een baan, veel meer geld verdienen, een jaar op reis, voor jezelf beginnen, een relatie eindigen of juist heel hard zoeken naar een nieuwe. Je maakt het dan zo enorm groots dat het beangstigend kan zijn waardoor het je verlamt.

Soms zijn het grootse dingen en veel vaker juist niet.

Mijn coachees voelen die vrijheid juist veel meer in de bewuste kleine dingen van het leven. De tijd nemen om gezellig op de fiets de kids naar school te brengen en iets later te beginnen met werk in plaats van gejaagd met de auto om daarna in de file aan te sluiten. Dit voelt dan als qualitytime i.p.v. een moetje met stress.

Les te nemen in een hobby waar je als kind al zo veel vreugde uit haalde en dat als echte me time ervaren.

De verantwoordelijkheden in een team daar laten liggen en niet over nemen als je inmiddels weet dat jij er echt geen invloed op hebt. Dat geeft ruimte om te focussen en voorkomt frustratie.

Gewoon wachten als er bij de hockey, school of in de familie een hulpvraag wordt gesteld en dan zien dat het zich ook zonder jou wel oplost waardoor jij tijd over hebt voor jezelf of andere belangrijke zaken.

Ik kan nog wel even door gaan.

Het lijken kleine nietszeggende dingen maar het zijn juist de haalbare veranderingen die zorgen voor een totaal andere energie en nieuwe vrijheid. Het zijn de dingen die het verschil maken en je vertrouwen geven ook grotere keuzes vanuit je hart te maken.

Terug naar mijn taxirit op weg naar vrijheid.

Voor mij is het vrij voelen om te doen wat goed is voor mij enorm belangrijk. In mijn bedrijf, gezin, in vriendschappen….in alles. Ik heb vanuit die eigen regie en levenshouding grootse impactvolle keuzes gemaakt. Toch merk ik op dit moment dat die vrijheid vooral ook over de kleine dingen gaat.

 

Door een pittige operatie aan mijn knie ben ik op dit moment niet mobiel. Ik kan wel weer wat lopen maar niet zelf op pad. En in dat zelf op pad kunnen, zit voor mij vrijheid. Onafhankelijk zijn en naar mijn coachees rijden, fijne werkplekken opzoeken of gewoon rondstruinen bij de winkels en een cappuccino drinken bij LOES.

Ik kan nu niet auto rijden of fietsen en dus heb ik om ergens te komen, steeds iemand nodig die met me mee gaat. En hoe lief, fijn en gezellig ik dat ook vaak vind, af en toe wil ik gewoon mijn eigen ding doen, alleen. Onafhankelijk zijn dus. In deze periode van revalidatie wordt het mij weer zo duidelijk in welke kleine dingen dat vrij voelen voor mij zit.

Ik kan blijven hangen in het gemis maar ik besluit in een split second te luisteren naar mijn kleine verlangen. Ik bel die taxi om de vrijheid weer even terug te pakken. Heerlijk loop ik voorzichtig en langzaam met mijn herstellende been langs de winkels. Vermoeid en voldaan strijk ik neer voor de koffie. Ook al is het kort, ik voel me vrij om te kiezen en te doen wat goed voelt voor mij.

Uiteindelijk is het een kwestie van luisteren naar wat je écht nodig hebt en actie ondernemen. Dan is er altijd een oplossing om dat te ervaren wat je nodig hebt.

Wil jij je veel minder laten leven door alles wat er van buiten jou zelf op je af komt? Ben je nog volop bezig met eerst voor anderen zorgen en dan pas voor jezelf waardoor je eigenlijk net iets te vaak ontevreden en soms zelfs gefrustreerd en uitgeput bent?

Begin dan met zo’n hele kleine verandering die jou de regie en dat vrije gevoel terug geeft. Dingen waarvan jij zeker weet dat ze goed zijn voor jou en je blij maken. Wat kun je vandaag nog doen om jouw leven makkelijker, leuker, plezieriger of waardevoller te maken? Wat geeft jou nu dat vrije gevoel? Voel en bedenk het niet alleen maar DOE het gewoon. Net als ik deed met mijn taxi.

Met een beetje hulp is niks mis!

Natuurlijk ben ik er vanaf januari 2020 weer voor jou met mijn coachprogramma’s. Voor als je op dit moment niet eens meer weet wat werkelijk goed is voor jou. Als je alleen nog maar vanuit je hoofd leeft en de verbinding met het voelen al een poos kwijt bent. Als jij bij alles twijfelt en je overal schuldig over voelt. Weet dat je daar niet alleen mee hoeft te blijven worstelen. Ik help je krachtig vooruit naar een leven waarin jij je altijd vrij voelt om dat te doen wat werkelijk goed is voor jou. Het levert je niet alleen prachtige inzichten maar zeker ook veel helpende tools op die het verschil maken om van voelen en weten óók tot actie te komen.

De komende tijd richt ik mij op mijn verdere herstel zodat ik in 2020 weer heerlijk buiten wandelend over strand en bospaden kan coachen. Ik maak in deze maand ook plannen voor dat hele frisse nieuwe jaar wat voor me ligt. Bijzondere plannen dat verklap ik je al wel vast. Plannen waar ik zelf en heel veel anderen van binnen en buiten gaan gloeien. Afgelopen jaar stond mijn diepste verlangen “gekust door de zon” in de spotlight. Volgend jaar zal dat mijn tweede “core desired feeling” zijn.

 

**** Sprankelend vitaal ****