Vooruit plannen
Organiseren
Verbinden
Attent zijn
Motiveren
Sfeer creeëren
Luisteren
Stylen
Betrokken
Enthousiast
Flexibel
Interesse
Doorzetten
Uitzoeken
Duidelijk communiceren

Dit is niet zo maar een lijstje….

 Het is een lijstje met mijn belangrijkste talenten en kwaliteiten.

Kwaliteiten zijn persoonskenmerken die in aanleg bij iedereen aanwezig zijn. Talenten zijn die dingen die jij eigenlijk als vanzelfsprekend doet. Een gave. Waarbij vooral anderen zeggen hoe uniek ze zijn en jij ze als iets heel normaals beschouwt. Bij je talenten denk je al snel dat iedereen dat ook kan of zo doet.

Talenten en kwaliteiten hangen wel vaak samen. In mijn geval heb ik het talent tot makkelijk en fijn verbinden met mensen maar datzelfde talent benut ik ook om andere mensen met elkaar te verbinden. Om dat goed te kunnen moet ik wel de kwaliteiten betrokken, luisteren en interesse hebben.

Wie ben jij nou werkelijk?

Wanneer we iets over ons zelf zeggen of ons voorstellen dan vertellen we vaak als eerste wat we doen of wie we zijn in het werk. Vaak gaat dat dan over kennis en vaardigheden die we aangeleerd hebben. Eigenlijk vertellen we dan wat we kunnen en niet wie we ZIJN. Leuk om te weten maar als ik jou echt wil leren kennen dan ben ik veel nieuwsgieriger naar wie jij bent als mens en niet zo zeer wat je geleerd hebt om te kunnen.

Natuurlijk is het belangrijk om vaardig te zijn in het vak wat je graag doet. En toch halen we het meeste geluk en voldoening in het leven uit het benutten en vergroten van onze talenten en kwaliteiten. 

Het is dus heel belangrijk om naast vaardig zijn, ook jouw talenten te kennen. Erken en vertel je niet over jouw talenten dan kun jij je ook niet prettig ontplooien. Door je talenten te zien, uit te spreken en te benutten, voel jij je krachtig en sterk. Dat zorgt voor zelfvertrouwen, energie, plezier en voldoening in je leven. 

Nu hebben wij vanuit onze Nederlandse cultuur mee gekregen vooral bescheiden te zijn en als we “normaal doen, doe we al gek genoeg”. Dit stukje geschiedenis kan je best in de weg zitten om je talenten en kwaliteiten meer in je leven toe te laten en je leven er leuker en waardevoller mee te maken. Maar weet je wat het is…..als je dat wel doet, floreer je en ben je veel meer bevlogen.

Spreek je uit en floreer meer

Dus …. heb jij jouw talenten en kwaliteiten scherp op je netvlies staan? Hoe vaak vertel je er over en vooral hoeveel laat je van jouw talenten zien?

Ik nodig je uit ook zo’n fijn lijstje als wat ik hierboven heb gedaan te maken en hang het op een prominente plek in je huis. Hou een week bij hoe vaak jij je talenten daadwerkelijk inzet. Gebruik jij ze ook in je werk? De plek waar je heel wat uren van je leven doorbrengt.

Ook al lijken talenten niet direct te matchen met je vak toch kunnen ze de kers op de taart zijn in je werkweek. Bespreek ze eens met je leidinggevende of collega’s en kijk dan met elkaar hoe ieders talenten de organisatie kan verrijken. Iemand met een groot organisatietalent die dit niet direct nodig heeft in het dagelijkse werk, kan wel een waardevolle aanvulling zijn in het team wat een belangrijk project moet uitvoeren of het jaarlijkse personeelsuitje moet organiseren.

Of het nou in je privéleven of werk is…..geef je talenten en belangrijkste kwaliteiten ruimte om te floreren en ontplooien. En dat begint met ze kennen, uitspreken en bejubelen ;-). Het maakt je gelukkiger.

Wat ik met mijn talenten doe in 2020

Van mijn lijstje word ik heel blij. Bij ieder woord krijg ik zin om het in te zetten. Gelukkig lukt het me steeds meer om het te verweven in mijn werk. Na de coachretraite van vorig jaar wist ik dat ik veel vaker mijn organisatietalent, sfeer creëren en mensen met elkaar verbinden, wilde benutten. Daarnaast is op reis zijn en vrijheid ervaren van belangrijke waarde voor mij.

Om al die dingen in 2020 te ontplooien heb ik besloten om naast de reguliere coaching in ieder geval twee leiderschapsretraites op Ibiza te organiseren en open ik op 6 april as. het “Coachhotel” op Ibiza.  

In het “Coachhotel” kom jij jezelf weer ontmoeten. Niks moeten en zelfs niks hoeven. Weer voelen wie jij zelf ook nog bent zonder al die rollen die je iedere dag vervult. Je eigen ritme en je eigen waarden volgen. Het is een magische plek waar jij in je eigen bubble mag duiken. Waar je met zoveel warmte en aandacht omringd wordt dat je vanaf minuut één ontspant. De drukte in je hoofd tot bedaren wordt gebracht en in perspectief wordt gezet.

Een plek waar jij op adem komt, nieuwe energie en belangrijke inzichten op doet. Een plek waar je op jezelf mag zijn en tegelijk terug kunt vallen op mij. Jouw persoonlijk klankbord, coach en supporter. Want vanuit rust en ontspanning komen ook de belangrijkste vragen en thema’s aan het licht. En jij wil tijdens jouw escape geen tijd verdoen met piekeren. Je wil helderheid, handvatten en tools om van daaruit weer een laag dieper te ontspannen.

Het “Coachhotel” kan zo maar de plek zijn waar jij vanuit kalmte en rust jouw talenten en kwaliteiten wil herontdekken. Kijk maar eens op de pagina of je er mijn talenten in herkent en of het wat voor jou is. Je bent meer dan welkom.

Ik gun jou in 2020 vooral te genieten van al je talenten.  Net als ik dat doe. Erken en spreek je uit over waar je goed in bent én dus gelukkig van wordt. Zet ze in en floreer dit jaar zoals je nog nooit gedaan hebt.