Wat als ik….

die ene opleiding nog doe dan krijg ik meer klanten of wel die bonus.

nu flink afval dan voel ik me straks echt tevreden en kan ik ook in die ene winkel shoppen.

die ene baan krijg dan ben ik net zo geslaagd als mijn twee broers.

elke nacht 8 uur zou slapen en deze pijn niet meer heb hoeveel energie zou ik dan wel niet hebben en wat kan ik dan allemaal nog meer doen?

Denken in tekorten

Hebben we niet allemaal regelmatig die “wat als ik…” gedachten? Herken jij er één uit dit rijtje? Of heb jij hele andere?

Met dit soort “wat als” stellingen denk je eigenlijk vooral in wat je NIET hebt en tekorten. Maar helpen die gedachten je nou echt naar je diepste verlangens toe en het fijnste gevoel wat jij zo vaak mogelijk in je leven wil hebben?

Want alles wat we doen en wensen in ons leven, doen we omdat we ons op een bepaalde manier willen voelen. Vrij-gelukkig-geliefd-tevreden-rustig-gezien-sprankelend-gepassioneerd-creatief-eigenzinnig etc. etc.

En hoe frustrerend of ellendig sommige dingen in ons leven ook zijn of hoezeer je sommige dingen anders wil, je krijgt je favoriete gevoel niet door je te laten sturen in je hoofd vanuit de “tekort en NIET” gedachten.

Dat krijg je veel sneller door vooral te kijken naar wat kan ik wel, wat is er allemaal al wel en wat heb ik zelf al bereikt. Als het goed is, is het goed principe.

Zijn met wat er is, heet tevredenheid!

Begrijp me niet verkeerd die stelling van die 8 uur slaap is echt regelmatig mijn gedachte. En ondanks dat ik weet dat die gedachte mij niet bij mijn favoriete gevoel energiek brengt, komt hij best vaak terug. Terwijl ik veel beter mijn aandacht kan richten op bijvoorbeeld de vraag: “hoe verdeel ik mijn tijd en aandacht over dat wat ik het allerliefste doe zo goed mogelijk zodat ik mijn energie goed verdeel en ontspannen naar bed kan”.

Kijken naar wat er wél kan!

 

 

Met welke intentie kom jij in beweging?

Dit is natuurlijk ook geen preek tegen het dromen, verlangen en door willen ontwikkelen. Integendeel. Dan zou ik mijn eigen vak om zeep helpen 😉 en pleiten voor stilstand.

Wij mensen hebben het nodig om uitgedaagd en geprikkeld te worden. Het is fijn om een mooi doel te hebben en ergens voor te gaan en naar toe te werken. Het gaat er vooral om vanuit welke intentie doe je dat en wat helpt je om van de weg er naar toe ook de fijnste tijd van je leven te maken?

Want vaak komen mensen niet eens bij de ultieme droom uit omdat op de weg er naar toe al genoten wordt en voldoening wordt ervaren.

Ik wil je vooral aanmoedigen goed bij jezelf te rade te gaan vanuit welke intentie jij jezelf in beweging zet. Met gedachten over niet goed genoeg zijn en tekorten hebben, voed jij de weg naar je dromen en verlangens met moeilijke energie.

Kom je in beweging vanuit het al oké zijn met alles wat er is en tevredenheid dan zal het pad naar je dromen, verlangens en/of groei fijner zijn. Want alles wat er dan bij komt is extra en geeft wie jij nu al bent of dat wat je nu al hebt een mooie gouden glans.

Merk jij dat je het moeilijk vindt om te dealen met die “wat als…” gedachten en kom je niet uit die moeilijke energie waardoor je juist stagneert op het pad naar dat allerfijnste gevoel waar jij zo graag meer van wil hebben? Laten we dan samen eens kijken hoe je dat tij kunt keren.

Wanneer jij de tijd neemt om stevig onderzoek te doen samen met mij zal je versteld staan van wat er allemaal al wél is en hoe je anders kunt leren kijken naar de werking van jouw gedachten.

Ik wens je namelijk veel tevredenheid en mooie groei toe!

Mail of bel (06-54673949) me dan gerust.