Niet goed voor jezelf zorgen…dát is pas egoïstisch!

Zelfcompassie of vriendelijk zijn voor jezelf wordt vaak gezien als je zin doordrijven, jezelf boven de ander plaatsen of de hemel in prijzen. Zelfcompassie is niet een voortdurende positieve evaluatie van ons zelf. Vriendelijk zijn voor jezelf gaat juist om jezelf met mildheid te benaderen juist wanneer het leven even niet gaat zoals verwacht. Met zelfcompassie leer je te kijken naar wat je werkelijk nodig hebt.

Als jij jezelf goed kent en accepteert precies zoals je bent en daarmee weet hoe je liefdevol met jezelf kunt leven dan ben je toch ook voor anderen een stuk prettiger om mee samen te zijn? Bovendien kunnen mensen die met mildheid naar zichzelf kijken deze mildheid ook tonen naar anderen.

Pas als je goed voor jezelf zorgt, kun je goed voor de ander zorgen. Leven vanuit zelfcompassie of zoals ik het altijd wat platter zeg: “Goede vrienden zijn met jezelf”, maakt je leven echt zo veel lichter en makkelijker.

Waarom vinden we het toch zo lastig om prioriteit in ons eigen leven te zijn en wat maakt dat we ons zo snel schuldig voelen als we wel luisteren naar dat wat we graag willen?

En wat zijn nou de eerste stappen die je kunt zetten om uit dat gedachtenpatroon te komen en jezelf meer vrijheid te geven om beter te luisteren naar jezelf?

DAT LEER JE ALLEMAAL IN DE 3 DELIGE VIDEOTRAINING ZELFZORG ZONDER SCHULDGEVOEL

waarom je de TRAINING ZELFZORG ZONDER SCHULDGEVOEL wil hebben

  1. Je ontdekt waarom je niet kiest voor wat jij werkelijk wil. 
  1. Jij gaat jouw interne saboteurs ontmaskeren Yep… je hebt een ongelooflijke hoeveel beperkende gedachten die je tegenhouden om dat te gaan doen wat je nodig hebt. 
  1. Je komt los van al het moeten en leert hoe je veel beter en makkelijker keuzes maakt die je écht graag wil. 
  1. Je vergroot je zelfkennis en daarmee jouw basis waardoor je net weer een stapje veerkrachtiger en zelfverzekerder door het leven stapt.
  2. Je doorbreekt je vaste gedachten en gedragpatronen die niet meer voor je werken. Je stapt in feite uit jouw vicieuze cirkel waarin je steeds maar rondjes blijft draaien waardoor je niet het leven hebt wat je graag wil. 

6. Deze waardevolle videoserie kan het verschil maken voor jou als je het moeilijk vindt om goed voor jezelf te zorgen en enorm streng bent voor jezelf. Als je een kei bent in het zorgen voor anderen en jezelf te vaak wegcijfert.

Het frustreert je en je wil dit patroon doorbreken omdat het je gewoon te veel energie kost en je niet meer zo blij aan je dag begint.

 

“AANDACHT VOOR JEZELF MAAKT HET leven lichter”

“IK KAN NU  HOOFD- EN BIJZAKEN SCHEIDEN EN ME FOCUSSEN OP WAT ÉCHT BELANGRIJK IS VOOR MIJ.”

 

Margreeth

Goede zelfzorg is geen luxe maar noodzaak

Heb jij moeite met tijd voor jezelf pakken?
Sta jij altijd eerst voor anderen klaar en zorg je daarmee beter voor anderen dan voor jezelf?
Heb jij een enorme prioriteitenlijst maar sta jij helemaal onderaan dat lijstje of val je er zelfs regelmatig van af?

Dan klinkt jezelf op één zetten waarschijnlijk als een enorme luxe en misschien zelfs wel als iets egoïstisch. Heb ik gelijk of niet?

Goed voor jezelf zorgen betekent dat je vervolgens het allerbeste van jou ook aan de ander kunt geven. Niet goed voor jezelf zorgen en geen eigen ruimte pakken, dát is pas egoïstisch.

Want als jij altijd druk, druk, druk bent en gedachteloos doorholt dan eindig jij je dag meestal vermoeid omdat je te veel dingen hebt gedaan die zorgen dat je geen energie meer over hebt. Of je hebt te weinig dingen gedaan die je voldoening geven. Je ploft dan ontevreden op de bank. Als dat te vaak gebeurt dan raak je gefrustreerd en meestal doet dat iets met je humeur en in het allerergste geval iets met je gezondheid. Je gaat snauwen, wordt ongezellig en krijgt fysieke klachten. Je omgeving heeft dan helemaal niks meer aan je. Die slechte zelfzorg ….dat is dus egoïstisch.

Dat kan dus echt anders en beter! 

Het zijn vaak de talloze strenge stemmetjes in ons hoofd die het ons wijs maken dat we eerst alles af moeten hebben of voor anderen moeten hebben gezorgd voordat de aandacht naar onszelf mag gaan. Met de 3 delige videotraining ga je ontdekken hoe het zit met die gedachtenpatronen en ga je de eerste belangrijke stap zetten om de baas te worden over die overtuigingen. Hierdoor krijg je ruimte om te luisteren naar gevoelsstem die haarfijn weet wat jij nodig hebt, energie geeft en blij maakt. 

Wat houdt deze videotraining in?

 

Nadat jij de training hebt gekocht, ontvang je binnen 30 minuten een mail met daarin de drie videolessen. Je krijgt dus de hele training in een keer zodat je lekker voortvarend aan de slag kunt.

In iedere les krijg je uitleg, achtergrondinformatie en opdrachten waar jij zelf direct mee aan de slag kunt. Veranderen gebeurt niet door alleen kennis tot je te nemen en je bewustzijn te vergroten. Veranderen gebeurt alleen al jij bereid bent nieuwe dingen uit te proberen en in actie komt.

Tevens ontvang je nog een aantal versterkende mails in de dagen na de videotraining. Ook deze bevatten inhoud die jou verder helpt op dit thema. Alles is gericht op het doorbreken van jouw gedachtencirkel waardoor je veel milder wordt voor jezelf en veel vaker gaat kiezen voor die dingen die jij belangrijk vindt.

Deze training bevat belangrijke coachtools die in mijn exclusieve programma’s al voor positieve impact hebben gezorgd. Ik gun het alle vrouwen om los te komen van dat schuldgevoel en wegcijferen zodat ze zich veel vrijer en meer ontspannen voelen. Dat is de reden dat ik deze waardevolle lessen voor iedereen financieel bereikbaar wil maken.

“Ze liet me weer ontdekken wat ik “echt” belangrijk vind en niet waarvan ik dacht dat ik het belangrijk vond. “

Valerie van der Laars

Het leven is leuker als je goede vrienden bent met jezelf.

Tijd en aandacht aan jezelf besteden is de ultieme manier om vriendelijk te zijn voor jezelf en dat levert je altijd winst op.

Wie is die vrouw die je komt inspireren?

Naast dat ik op verschillende manieren kundig ben opgeleid als leiderschapscoach en ik gespecialiseerd ben in het doorbreken van gedachtenpatronen die niet meer voor je werken, ben ik zeker ook ervaringsdeskundige.

Ik heb jarenlang doorgehold, de waan van de dag gevolgd en veel te weinig bewust stil gestaan bij wat ik deed en waarom. Ik moest ernstig falen in perfect zijn en pleasen voordat ik vanuit mildheid dat ging doen wat écht goed is voor mij. Pas toen ik de tijd nam om steeds weer in verbinding te zijn met mezelf, kon ik keuzes maken die mij gelukkig, tevreden en vitaal maken. En daarmee werd ik ook zo veel fijner voor de mensen om mij heen.

Want het allerbelangrijkste in mijn leven is dat ik zo veel mogelijk verbonden ben met mezelf én anderen. Met aandacht betrokken… dat dus! Verbinding daar draait het om voor mij. Als ik me verbonden wil voelen, heb ik dat vooral ook te geven.

Het coachvak draait om verbinding. Vanuit die verbinding zie, hoor en voel ik haarfijn wat er speelt en nodig is om de ander te laten groeien of veranderen. Zonder verbinding geen veiligheid om dat onderzoek aan te gaan met jezelf en mij als coach. Daarom vind ik het dus ook zo belangrijk dat iedereen op structurele basis zorgt voor een goede verbinding met zichzelf. Want pas als je in verbinding bent met jezelf, weet je wat je nodig hebt voor een fijn, energiek en waardevol leven.

Vanuit die missie en omdat ik dus zo van verbinding houd, wil ik jou nu leren hoe je zonder schuldgevoel en met liefde goed voor jezelf kunt zorgen. 

Ben jij er klaar voor?

Is het nu serieus tijd voor jou en wat jij eigenlijk het allerliefste wil? Begin dan vandaag nog met de 3 delige videotraining Zelfzorg zonder schuldgevoel! Want als jij niet in jezelf investeert, wie doet het dan wel?

Mocht je nog vragen hebben, stel ze mij dan gerust door te mailen naar carolijn@coachable.nl of  te bellen naar 06-54673949.