Klantervaringen

Wat anderen over mij zeggen

Femke, Grafisch vormgever en ondernemer

Net na mijn 50e verjaardag voelde ik de behoefte om te kijken waar ik sta in mijn leven.  Daarnaast stond ik al een tijd niet meer in mijn kracht; mede door een redelijk turbulent verleden. Ik wilde handvatten aangereikt krijgen hoe hier mee om te gaan. Daarnaast voelde ik mij opgeslokt door de eisen van alle dag. Ik zocht iemand die mij een spiegel voor kon houden. Bij Carolijn voelde ik direct een klik en ik herkende mij enorm in de teksten op haar website. Omdat ik al langer verlangde eens naar Ibiza te gaan en Carolijn daar ook coacht, heeft die perfecte combinatie voor mij de doorslag gegeven.

Ik vond het een voorrecht om op die bijzondere plek 1 op 1 gecoacht te worden. Even alleen op mezelf gericht te zijn. In het dagelijks leven laat ik me teveel afleiden door de noden en wensen van anderen. In een groep had ik mezelf waarschijnlijk niet volledig geopend en wellicht toch een ‘bepaald plaatje’ overeind gehouden.  Het programma had een hele mooie opbouw. We coachte op diverse bijzondere plekken en stap voor stap werden oude overtuigingen afgebroken om plaats te maken voor nieuwe.

Dit coachprogramma op Ibiza heeft mijn verwachtingen overtroffen. De verwondering voor de prachtige omgeving van Ibiza en de invloed die deze sfeer op mij had in combinatie met het coachingtraject was super. Het resultaat na dit programma is dat ik meer bewust ben van mijn eigen waarden en dat ik deze voor me kan laten werken en daar dagelijks invulling aan mag geven. Echt een hele fijne praktische tool.

Na de dagen op Ibiza neem ik veel meer tijd om bewust te worden hoe ik me voel, stil te staan bij mijzelf en wat ik zelf graag wil in het leven. Daardoor staan bij mij creatie en zelfontplooiing weer hoog op het lijstje. Ik hou nu ook wekelijks een dagboek bij, sport en beweeg meer… omdat ik het mezelf nu gun.

Als ik mij niet had laten coachen was ik echt doorgegaan met blindelings de waan van de dag te volgen waarbij werken altijd voorop staat.

Carolijn is warm, hartelijk en erg betrokken. Alles werd in het werk gesteld om me comfortabel te laten voelen. Ik voelde me op mijn gemak en “veilig”, mocht helemaal mezelf zijn. Carolijn heeft een geweldige positieve invloed door de spiegel die ze mij voor houdt.

Jocea, Reumatoloog

Nadat ik het groepsprogramma Desire map at Sea met Carolijn en haar collega Monique had gedaan, wist én voelde ik heel duidelijk wat mij drijft in het leven. Doordat ik er naast het ervaren ook duidelijke woorden aan heb kunnen geven, ben ik er ook naar gaan handelen. Om ook stappen te blijven zetten, laat ik mij nu nog persoonlijk coachen door Carolijn. Hierdoor ben ik milder naar mezelf geworden. Ik had altijd zo’n streng stemmetje wat maar riep dat ik iets niet zou kunnen en dat dan vooral ook niet moet proberen. Door de coaching weet ik dat ik dat niet zo serieus hoef te nemen en geef ik mezelf gewoon toestemming dingen die ik graag wil gewoon te doen. En als het dan niet lukt dan is dat geen falen meer. Maar het grappige is dat het nu meestal gewoon lukt.

Als ik mij niet had laten coachen was ik veel te streng voor mezelf gebleven en had ik niet alles van mezelf benut. Ik ben veel meer gaan beseffen wat ik te bieden heb. Waar ik eerst nog dacht “wie zit er nou op mij te wachten” denk ik nu vooral “ik heb echt wat te bieden, ik mag doen waar mijn kracht ligt”. Ik had mezelf dan kleiner gemaakt dan ik ben.

Ik had een gezonde aversie tegen coaches, dacht dat ik het toch gewoon allemaal zelf wel op kon lossen. Beetje uitrusten, wat lezen en nadenken. Maar dat bleek dus niet zo te zijn. Carolijn is echt een vakvrouw. Ze zet echt iets in gang waardoor je ook werkelijk verandert. Ze is heerlijk nuchter, scherp en heeft humor en empathie. Toch houdt ze genoeg professionele distantie om mij kritisch te spiegelen.

Valerie van der Laars

Wat ben ik blij dat ik via mijn vriendin bij Carolijn terecht ben gekomen. Vanaf het eerste moment voelde ik een klik met haar. Ze liet me zien wat er weer mooi is aan het leven. Ik zag het geluk niet meer voor me staan terwijl het in mijn handen ligt. Ze liet me weer ontdekken wat ik “echt” belangrijk vind en niet waarvan ik dacht dat ik het belangrijk vond. Dat koester ik maar voornamelijk zal ik aan die inzichten terug denken op momenten dat ik terugval. Het helpt me dan zeker om te denken: “ik ben niet perfect, het hoeft niet volgens de regels , ik mag er best van af wijken want ik bepaal wat goed is of fout”. Het mooie is dat ik nu inzie dat er is geen goed of fout is. Zolang ik alles vanuit liefde doe, doe ik het altijd goed. Ik weet zeker dat ik dan veel aan de tools heb die zij mij gegeven heeft.  Dank je wel Carolijn, voor je luisterend oor en je kracht om mijn ogen weer open te maken voor alles wat me lief is in mijn leven.

Iene Lammers, Totus Training

Al 3 jaar op rij ga ik met Carolijn in oktober een dag naar zee. Het helpt mij enorm bij het goed zorgen voor mezelf, waardoor ik ook écht mezelf kan zijn, vanuit mijn kracht en talent, in mijn werk als coach en teamcoach. Juist in een vak waarin je anderen helpt, is het zo belangrijk om ook goed voor jezelf te zorgen. Dat heb ik ook weer mogen ervaren!

Want ik merkte dat mijn hoofd overuren ging draaien. Piekergedachten en zorgen. Daarmee zette ik mezelf klem en ging veel meer doen dan ik eigenlijk wil en dan nodig is. Ook ging ik het soms op een manier doen die helemaal niet bij mij past. Energie lekte weg.

Tijd om weer op een andere manier te kijken naar de dingen die ik mezelf opleg. En waar kan dat beter dan aan zee met Carolijn? De rust van de zee en de elementen uit de natuur helpen bij dit proces. En verder natuurlijk de echte aandacht en indringende vragen van Carolijn zorgen bij mij voor inzichten, het stellen van grenzen en het maken van nieuwe, helpende en inspirerende afspraken met mezelf. Super fijn!

Sifra Duyneveld, Century Aluminum Vlissingen B.V

Ik worstelde al heel lang met mijn perfectionisme. Daar werd ik zenuwachtig en onrustig van. Ik wilde me niet meer zo opgejaagd voelen en af van het piekeren en streven naar meer en beter. Via mijn werkgever werd ik gewezen op Carolijn en toen ik haar foto op de website zag, voelde het al goed. Carolijn heeft een open, vriendelijke blik en straalt rust uit. Daar durfde ik mijn ziel wel bloot te leggen ;-). Ook het krijgen van een maatwerkprogramma en de goede referenties hielpen mij bij het kiezen voor Carolijn.

Ik heb de tweedaagse Coaching at Sea gevolgd en wat een heerlijke grote bubbel was dat. 1 op 1 en geen stressfactoren in de buurt. Hierdoor kon ik echt de diepte in en beter verwoorden wat er allemaal in mij omging. Ik vond het zo verhelderend. Sinds de coaching ben ik een ander mens. Sta veel rustiger en stabieler in het leven en relativeer als en pro. Ik heb overzicht en kies bewust voor gedachtes waar ik wat aan heb en geef veel beter mijn grenzen aan. Ik ben nu gelukkig met mezelf en dat heeft ook een fijn effect op mijn gezin. Carolijn is een echte energiegever en weet op een prettige manier de warboel in je hoofd inzichtelijk en overzichtelijk te maken.

Sandra van Dijke, Opleidingsadviseur Installatiewerk Brabant- Zeeland

Ik ontmoette Carolijn op een netwerk bijeenkomst voor ondernemende vrouwen in Breda. Tijdens het diner zaten we naast elkaar en tijdens ons gesprek maakte ze mij nieuwsgierig en was ik direct geboeid naar wat ze deed in haar bedrijf.  Wat een leuke, wijze vrouw.

Niet veel maanden later stond de afspraak voor onze coaching aan zee gepland! Uiteraard had ik van te voren een bepaalde hoop hoe ik weer terug in de auto naar huis zou zitten, maar hoe ik daadwerkelijk na een halve dag naar huis reed had ik niet verwacht. Wat een fantastische dag! Hier kon ik echt verder mee!

Toen ik in december mijn beoordelingsgesprek had op het werk en als feedback terug kreeg dat de coaching bij Carolijn zichtbare veranderingen had gebracht, wist ik zeker, hier wil ik verder mee!

Ik benaderde Carolijn opnieuw, diende de offerte in op het werk en een aantal weken later reed ik weer naar Renesse voor een hele dag coaching aan zee!

Nog steeds krijg ik kippenvel als ik terug denk aan deze dag! Want deze dag heeft voor mij persoonlijk heel veel veranderd! Het was zwaar, emotioneel, uiteraard ook heel gezellig maar keihard werken, maar dat was nodig. Omdat Carolijn een heel rustig, vertrouwelijk en fijne vrouw is, kun je haar alles zeggen en dat voelt goed. Hoe dieper je kunt gaan, hoe meer je groeit en zij je kan helpen om echt alles naar boven te krijgen wat je in de weg zit.

De halve dag coaching was al een verrijking, maar deze hele dag was voor mij echt fantastisch en van grote waarde! En nog steeds!

Carolijn heeft mij veel tips gegeven die ik wekelijks en soms ook dagelijks toepas! Ik lees nog wekelijks mijn aantekeningen en krijg iedere keer weer een erg fijn en prettig gevoel hierdoor. Ik kan terug kijken op twee hele bijzondere ervaringen met Carolijn en hoop in de toekomst zeker nog vaker met haar te mogen werken!

Ik gun iedereen een dag met Carolijn, het is een onvergetelijke ervaring.

Sylvia Klinkenberg

Al geruime tijd voelde ik mij niet tevreden. Ik had een ingrijpende keuze gemaakt om mijn leven weer opnieuw in te richten, maar in plaats van er blij mee te kunnen zijn, bleef ik hangen in negativiteit en een laag zelfbeeld. Ik kreeg het niet voor elkaar om mijzelf daar uit te halen en dat maakte het er niet beter op. Het leek een never ending story te worden.
Het idee om 2 volle dagen aan mezelf te kunnen werken aan zee, weg van thuis, was voor mij zo’n welkome uitdaging dat ik die heel graag aangegaan ben. Het fijne van Coaching at Sea is de rust die er is. Rust in de zin van weten dat er 2 volle dagen zijn om met jezelf aan de slag te gaan, maar ook de rust die Carolijn uitstraalt. Geen haast, alle tijd voor pauzes en toch wordt er hard gewerkt. Heerlijk buiten, waar de wind en de zee alle ruis uit mijn hoofd haalde.

Carolijn is vriendelijk maar niet te soft en met de verschillende oefeningen en manier van vragen, bracht zij mij ongemerkt bij de antwoorden en inzichten die ik nodig had. Ze voelt goed aan wanneer er rust nodig is en wanneer er nog even aan getrokken mag worden. Dat we ook echt praktisch bezig waren vond ik heel prettig. Nooit wordt het zweverig of onduidelijk.
Ik voelde echt dat Carolijn daar aan zee en met dit programma helemaal op haar plek is, dat straalde ze uit.

Ik weet zeker dat als ik geen coaching had gehad, ik nog steeds in mijn negatieve spiraal had gezeten. Ik ben weer oprecht blij met mezelf en sta weer positief in het leven en ik trek nu die positiviteit ook weer aan. Al met al ging ik na 2 hele intensieve dagen met een heel fijn gevoel naar huis. Eenmaal thuis werkt het geleerde echt door en ik merk nu na een paar maanden het verschil in mezelf. Ik vind steeds meer mijn oude vrolijke zelf terug en daar was ik echt naar op zoek. Dank je wel Carolijn, het was heel fijn bij jou daar aan zee.

Rosanne

In een periode dat ik mij onzeker voelde op het werk en moeite kreeg met op de juiste manier communiceren, kreeg ik de mogelijkheid mij te laten coachen door Carolijn. We zijn gestart met een dag coaching aan zee en waar ik dat eerst nog best spannend vond, voelde ik me na aankomst heel snel op mijn gemak. Als ik nu terug kijk op het coachtraject vond ik die dag het allerfijnst. Een hele dag iemand die naar jou luistert, één op één aandacht. Dat is toch fantastisch. Ik kon gelijk die dag de diepte induiken met mezelf en Carolijns vragen. Daardoor brak ik snel open en viel er veel op zijn plek. Het was intensief maar niet te zwaar. De losse gesprekken na deze dagen waren fijne spiegelmomenten die mij hielpen stappen te blijven zetten in het anders communiceren en mijn persoonlijk zelfvertrouwen vergroten. Als ik mij niet had laten coachen dan was ik nu nog een gekwetst en onzeker vogeltje geweest die ver van zichzelf verwijderd zou zijn. Ik denk dat ik uiteindelijk in een burn out terecht was gekomen. Het mooiste resultaat is dat ik voel dat ik weer zuurstof heb en me vrij en sterk voel. Ik zie kansen en er is een zware last van mijn schouders. Het lukt me om vanuit eigen vertrouwen en kracht te communiceren. Ik zal nooit perfect zijn maar ik weet dat ik goed ben zoals ik ben. Dat maakt sterk. Ik ben heel blij dat Carolijn op mijn pad is gekomen en zal de momenten met haar missen. Gelukkig kan ik haar als het nodig is altijd weer om hulp vragen.

Deelnemers van het The Desire map at Sea programma

Het Desire Map at Sea programma is een tweedaags coachprogramma wat ik samen met collega Monique organiseer. Twee dagen duik je de diepte in met jezelf en ga je op zoek naar je verlangens en aan de slag met een plan om er ook naar te leven. Op deze pagina lees je de uitgebreide verhalen en bekijk je de video van de deelnemers.

Projectleider R&D, bij Royal IHC

Carolijn heeft mij gecoacht in een turbulente periode op het werk waardoor ik geïrriteerd en gefrustreerd in een negatieve werksituatie zat. Door mij mee te nemen naar zee en daar buiten samen met mij te reflecteren en te spiegelen, kon ik uit de negativiteit stappen. Ik ben mij veel bewuster geworden van mijn eigen rol in de situatie en wat ik kan doen om zelf vanuit een positieve benadering de touwtjes in handen te nemen. Ik heb weer een stabiele situatie voor mezelf kunnen creëren waarbij ik mijn werkplezier heb terug gekregen. Carolijn heeft een hele fijne manier van vragen stellen, is toegankelijk en toont een prettige betrokkenheid. Daarnaast houdt ze je wel scherp en bij de les. Als ik mij niet had laten coachen was ik lang negatief gebleven en veel minder productief geweest in het werk. Ik voel mij nu veerkrachtig, meer ontspannen en geestelijk rustiger.

Mario, Ondernemer

Omdat ik vast bleef zitten in een aantal hardnekkige patronen, besloot ik mij door Carolijn te laten coachen. Twee volle dagen aan de slag gaan en niet beschikbaar zijn voor het werk. Dat was al een hele stap want “zou dat wel goedkomen?”. Natuurlijk kwam dat goed. Uitgerekend die dagen aan zee in september was het prachtig weer. Buiten werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling was daardoor extra fijn. Hoewel ik steeds dacht “hup doorgaan en opschieten”, deed Carolijn dat niet. Ook de rust- en ontspanningsmomenten bleken hard nodig om de puzzelstukjes op zijn plek te laten vallen. Met een beter beeld over wat voor mij belangrijk is en waarom ik doe wat ik doe, ben ik naar huis gegaan. Met een plan kon ik zelf aan de slag. Omdat veranderen niet zo eenvoudig is, had ik nog een aantal lossen coachgesprekken met Carolijn. En door op die manier met regelmaat gespiegeld te worden, heb ik patronen kunnen doorbreken en bleef ik ook zien dat ik echt wel stappen zette ook al leek dat soms voor mij niet snel genoeg te gaan. Dankzij de coaching heb ik veranderingen doorgevoerd waardoor ik niet meer vast zit in wat niet werkte. Wanneer ik nog wel vastloop, herken ik dat veel sneller en weet ik wat te doen of juist niet. Ik heb ook geleerd dat niets doen soms ook goed is. Ik heb Carolijn vooral als een confronterende spiegel ervaren. Door steeds weer door te vragen ben ik echt verder op weg geholpen. In de toekomst zal ik zeker weer met Carolijn aan de slag gaan om nog meer stappen te kunnen zetten want inmiddels heb ik ervaren dat ontwikkelen niet stopt na de coaching.

Dirk-Jan Goudswaard, e-commerce manager bij Royal IHC

Carolijn heeft mij gecoacht in mijn zoektocht naar balans tussen werk en privéleven. Wat is mijn ambitie zakelijk gezien en hoe combineer ik dit met een druk privéleven? Een lastig vraagstuk waar velen mee worstelen. Na het coachingsproces dat ik in 6 sessies binnen 5 maanden met haar heb doorlopen kan ik dit iedereen van harte aanbevelen.

Wat Carolijn heel goed doet is op een ongedwongen manier ‘naast je gaan staan’ en ze helpt bij het (her) ontdekken van je drijfveren. Zij heeft er voor gezorgd dat ik niet alleen met mijn verstand keuzes maak, maar dit ook echt ‘voel’. Daarnaast heeft ze ook veel praktische ‘tools’ aangereikt.

Het brengt mij meer plezier in mijn werk en privéleven zonder het gevoel te hebben te moeten presteren, overal aan mee moeten doen of aan bij te dragen. De dingen die ik wel doe, doe ik nu bewuster en voor 100% in plaats van half en daar is mijn omgeving ook bij gebaat. Ja, je wordt soms met jezelf geconfronteerd en je moet je er voor openstellen maar je zult er nog jarenlang plezier van hebben.

Judith Groenendijk, Tablis wonen

Na een half jaar verlof ging ik weer 2 dagen per week aan het werk. Alles was perfect geregeld. Toch kon ik de juiste balans niet vinden. Ik wilde de perfecte vrouw, moeder, vriendin en werknemer zijn. Een aantal bekenden van mij hadden een coach. Of dat misschien iets voor mij zou zijn..? Belachelijk natuurlijk want dat had ik helemaal niet nodig! Toch maar eens een kennismakingsgesprek met Carolijn ingepland. Mijn idee van een coach bleek helemaal niet juist. Ik kwam niet bij een vervelend persoon die mij wel even zou vertellen hoe het allemaal moet. Ik kwam bij een warme, hartelijke vrouw, gewoon thuis bij haar aan de keukentafel. Carolijn heeft mij geholpen met het terugvinden van mezelf als persoon en wist het beste in mij naar boven te halen. Dit door middel van fijne, open gesprekken en leuke opdrachten. Haar eerlijkheid en no nonsense mentaliteit vond ik erg prettig. Inmiddels kan ik zeggen dat ik heel relaxed in het leven sta en zeer ontspannen binnenkort op vakantie ga (zonder eerst nog van alles te moeten). Kan zeker zeggen dat de “missie” geslaagd is en ik kan iedereen Carolijn als coach aanbevelen!

Winnaars van het inspiratiegesprek aan het woord

“Ik ben heel erg blij dat ik je gesproken heb, dat heeft me echt goed gedaan. Mijn gesprek met jou was het laatste duwtje in de rug die ik nodig had om wel al die kansen te zien die er liggen. Om weer even anders tegen de dingen aan te kijken. Ik heb de hele weg naar huis allemaal dingen zitten bedenken die ik graag wil doen en wil uitwerken. Neem bijvoorbeeld mijn eigen bedrijfje. Ik ben nu nog gemotiveerder om daar iets heel tofs van te maken. Daarnaast mocht ik een paar dagen na ons gesprek een halve dag meedraaien bij een bedrijf waar ik had gesolliciteerd. Blijkbaar heeft ons gesprek een dusdanige goede invloed op mij gehad dat ik de rust had in mijn hoofd en voor mezelf kon bedenken dat het helemaal niet erg is als ze uiteindelijk iemand anders zouden aannemen. Maar om 12.30 uur ging ik daar de deur uit met een nieuwe baan op zak. 🙂

Een keer een goed coachingsgesprek met een complete buitenstaander is heel erg fijn. Mijn eigen plannen ga ik nu niet meer opzij leggen maar ik ga door en ik weet nu wie ik kan contacten als ik weer vast kom te zitten. Dank voor ons inspiratiegesprek!” Saskia van der Sleen

“In het inspiratiegesprek met Carolijn hebben we twee thema’s besproken die inhoudelijk losstaan van elkaar maar wel een relatie tot elkaar hebben. Het geheel was voor mij eigenlijk een kluwen wol. Door Carolijns gerichte vragen, werd ik gedwongen over de kluwen na te denken en deze te omschrijven. Hierdoor kwamen het begin en eind weer een beetje beter in beeld. Ook al waren het dus gerichte vragen, ze werden op een dermate natuurlijke manier gesteld dat het ‘vragen’ op geen enkel moment overkwam als ‘bevragen’. Na het gesprek zie ik langzaamaan de manier ontstaan waarop ik de kluwen kan ontwarren. Nu alleen nog leren breien. :)”. Frank Weerheijm

“Een tijdje terug heb ik een coachingsgesprek bij Carolijn gewonnen. Ik had een redelijk duidelijke vraag. Deze hebben we verder verkend met een kopje koffie en thee bij de hand.  Ik vond het een prettig gesprek. Carolijn is erg vriendelijk, al stelt ze soms lastige vragen waar je niet direct het antwoord op weet. Het kennismakingsgesprek is daarvoor te kort, maar het is zeker wel een goede eerste aanzet om je aan het denken te krijgen”. Lisette Kleinendorst

Wil jij ook kans maken op dit inspiratiegesprek? Schrijf je dan in voor mijn inspiratiebrief en e-boek. Je maakt dan iedere maand kans op een gesprek met mij.

button

 

“Tijdens de Open Coffee Drechtsteden won ik een inspiratie gesprek met Carolijn. Wat een verrassing en een cadeautje was dat! Tijdens onze heerlijke lunch hebben we met elkaar kennisgemaakt en het voelde eigenlijk gelijk goed. Alsof ik haar eerder had ontmoet, zo voelde ik mij op mijn gemak! Tijdens het gesprek, waarin Carolijn aandachtig luisterde naar mijn verhaal, heeft zij mij op een heel natuurlijke en prettige manier tips meegegeven. Het heeft mij geholpen om even stil te staan bij de stappen die ik dit jaar al voor mijzelf heb genomen en dat ik daar best trots op mag zijn en dat ook zo mag voelen. Oef…, dat voelt nog raar om trots te zijn, maar mooi dat Carolijn direct de gevoelige snaar raakte. Ik mag minder streng zijn voor mijzelf en mijn persoonlijke kracht gebruiken en in het licht gaan staan. Het leven heeft mij gemaakt tot wie ik ben en dat is goed! Dank je wel Carolijn voor dat inzicht en dat helpt mij zeker om de stap naar het licht te maken. Ik weet zeker dat wij elkaar meer gaan zien!” Mandy Visser

“Ik vond het erg leuk een inspiratiegesprek te hebben gewonnen en ik heb dan ook meteen een afspraak gemaakt voor een kennismaking met Carolijn. Ik voelde me op mijn gemak en ondanks dat een uur zo voorbij is, heeft Carolijn mij een aantal tips en inzichten gegeven om zelf aan te slag te gaan. Zij komt snel tot de kern en luistert aandachtig. Ik heb interesse in “coaching at sea” en zij heeft mij verteld wat dit voor mij zou kunnen doen. Wat me vooral is bijgebleven is dat ik niet hoef te veranderen, maar vooral anders naar de dingen/omstandigheden zou kunnen kijken. Het was een erg prettig gesprek en ik ben er van overtuigd dat er een vervolg komt!”  Anja Krijnen

“Carolijn heeft in haar coaching een heel mooie vorm van aandacht. Zij sluit goed aan, houdt goed overzicht. Ze dacht met me mee over verdere stappen, zonder daarin opdringerig te zijn, mijn tempo te forceren, of het heft over te willen nemen,  Dit komt voor mij neer op kwaliteitscoaching. Heb er steeds een prettig gevoel bij gehad, ook na afloop. Het heeft mij geholpen wat losser naar mijn valkuilen te kijken en wat makkelijker mijn eigen sterktes en positieve energie te ervaren. Ik ben blij met de tijd die we aan deze verkenning besteed hebben. Het heeft me op een lichte manier wel degelijk wat dieper naar mijn eigen situatie laten kijken.” Hanne Dorenbosch 

“Na pittige jaren met veel verantwoordelijkheden was ik toe aan reflectie. Waar sta ik? Wat wil ik? En wat wil ik niet meer? Precies toen won ik het inspiratiegesprek met Carolijn. Super! De kennismaking vond plaats op een uitstekende locatie halverwege onze woonplaatsen. Het ijs was snel gebroken. Carolijn bleek goed te kunnen luisteren en een uitstekende gesprekspartner. Al snel had zij een beeld van mij en mijn situatie. Ze hielp mij met het afpellen van de keuzes waar ik op dat moment voor stond en gaf me instrumenten om een plan te maken voor mijzelf. Wat is goed voor mij? Het plan geeft houvast en helpt om telkens te checken of iets dat zich aandient wel bij mij past. Nee zeggen hoort er dan ook bij”. Wieneke Wolthuis

“ Als gelukkige winnaar van een gratis coaching uur met Carolijn keek ik uit naar onze afspraak. Ik was erg benieuwd wat zij als coach kan bijdragen om antwoorden te vinden op de vragen waarmee ik worstel. In ruim een uur werd het duidelijk dat Carolijn oprecht aandachtig luistert en meedenkt. Ze vat goed samen wat je vertelt en zij vraagt gericht door om een goed beeld van de situatie waarin je zit te krijgen. Dit uur heeft mij duidelijk gemaakt wat Coachable voor mij kan betekenen en ik kijk dan ook met een goed gevoel op dit gesprek terug .“ Dave Simons

Faroshia Bergraaf, adviseur en coach bij Emoworks

Ik heb de workshop “Voor altijd vakantie in je hoofd” gevolgd bij Carolijn tijdens de Open Coffee Drechtsteden. Dit ging over minder moeten en meer willen. Doen waar je energie van krijgt. Het was een workshop zoals een workshop in mijn beleving moet zijn; bondig, gestructureerd en praktisch. Al vanaf het heldere en hartelijke welkom tot aan de keurig nagezonden sheets heb ik me bij Carolijn in goede handen gevoeld. Ze reikt je een bruikbare methode aan en geeft voldoende achtergrond zodat je het kunt plaatsen in je eigen context. Er staat een behulpzame en duidelijk aanwezige dame voor de groep, die weet waar ze het over heeft en jou met een prettige mix van zelfvertrouwen en empathie een stap verder helpt.

5 medewerkers van de Gemeente Cromstrijen

…volgden de workshop ” Met energie en vertrouwen grip op verandering” op een fantastische plek aan zee. De ervaringen van deze groep worden in woord en beeld gedeeld op deze blogpagina.

Nienke Nederveen, Coördinator Sociaal Raadslieden, Stichting Welzijn Alblaserdam

Ik heb zes gesprekken met Carolijn gehad aan de ‘keukentafel’. Tijdens deze gesprekken heeft Carolijn mij veel geleerd over wat je eigen overtuigingen met je doen en over het belang van rust en bezinning. Ze heeft mij tools aangereikt die ik kan gebruiken als ik weer in de bekende valkuil stap. Maar..dit was nog niet voldoende. Het lukte mij nog niet om los te komen van bepaalde verwachtingen en te gaan voor wat ik echt belangrijk vind in het leven. Hier was een coachingsdag aan zee voor nodig! De gesprekken met Carolijn waren die dag aan zee intensief, maar door de afwisseling van fietsen, wandelen en uitrusten op het bankje in de duinen heb je na zo’n dag nog voldoende energie over. Al wandelend word je echt uitgedaagd meer uit je zelf te halen. Soms word je letterlijk even stilgezet en mag je uitkijken over de zee naar de volgende boei, je volgende doel. Carolijn legt je niets op, maar laat je juist zelf ontdekken wie je bent en wat echt belangrijk voor je is. Ik voelde mij erg op mijn gemak bij haar, omdat ze de tijd voor je neemt en respectvol omgaat met je gevoelend en emoties. Mijn doel is nog niet bereikt, maar ik weet nu wel hoe ik er stapje voor stapje kan komen en te genieten van de reis ernaartoe.

Alex de Heer, Senior adviseur Centraal Bedrijfsbureau Gemeente Dordrecht

Ik heb met Carolijn een aantal maanden gewerkt in een 1 op 1 coachingstraject. Ik wilde meer vanuit mijn eigen drijfveren kunnen werken en leven, maar wist even niet meer welke drijfveren ik had. Iemand veranderen is niet wat Carolijn doet. Ze heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf ben gaan accepteren zoals ik ben en dat ik op zoek ging naar de positieve oplossingen en sterke elementen van mijn eigen kunnen. Vervolgens hebben we gekeken hoe we dit in kunnen zetten in het dagelijks leven. Ik ben me nu veel bewuster van mijn eigen “gebruiksaanwijzing”. Het fijne van werken met Carolijn is dat ze je snel op je gemak stelt, maar niet zonder de scherpte van ons doel uit het oog te verliezen. Ze kan goed, kort en bondig benoemen wat ze tussen de regels hoort, maar heeft me geen woorden in de mond gelegd. Ze is ook niet bang om haar gevoel of ervaring te delen als dat relevant is. Waar ik vooral blij mee was is dat ze geen “ik weet het toch beter”-gedrag vertoonde.

Carel Conrad, Manager Geo-informatie, Basisregistraties en Data-analyse Gemeentebelastingen en Basisinformatie Drechtsteden

Ik heb een aantal jaren met het MT van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht met Carolijn mogen werken. Carolijn weet op een goede wijze haar gesprekspartner ‘in het middelpunt’ te laten staan. Ze toont daarbij empathie op een sociale en zakelijke wijze. Begrip slaat niet door in medelijden. Ik ervaar dit als mooi compassievol gedrag! Daarbij kan ze goed luisteren, samenvatten en doorvragen. Geeft op een plezierige wijze feedback en neemt het probleem niet van haar gesprekspartner over. Wel helpt ze mee te komen tot een voor haar gesprekspartner acceptabele oplossing. Ze past zich hierbij aan op het tempo van die ander. Als het functioneel is, en Carolijn weet dit naar mijn mening op het juiste moment toe te passen, praat ze over eigen ervaringen om zaken te verduidelijken, toe te lichten of bijvoorbeeld te weerleggen.

Tarik Topcu, plaatsvervangend districtschef Politie Rotterdam district Noord

Werken met Carolijn staat voor een hoge mate van flexibiliteit, helderheid en professionaliteit. Als ik het moet samenvatten, kom ik tot de conclusie dat er sprake is van een doelgerichte en zakelijke aanpak met de focus op het individu en de context. Het individu, persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk leiderschap stonden centraal. Met slechts een beperkt aantal sessies is er voor de medewerkster en haar omgeving een sterke ontwikkeling en groei zichtbaar. Zonder meer aanbevelenswaardig.

Anneke van der Laak, OR secretaris en Arbo coördinator Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

Ik zat al een poosje niet zo lekker in mijn vel, maar dacht dat wel zelf op te kunnen lossen. Dat vervelende gevoel maakte mij echter steeds onzekerder en uiteindelijk besefte ik dat ik wel wat hulp kon gebruiken. Door mijn teamcoördinator werd coaching aanbevolen en na een verkennend gesprek ben ik met Carolijn het coachingstraject gestart. Ik ken Carolijn al een poosje en vond het best spannend. Zou ik me wel veilig genoeg voelen? Gelukkig bleek al snel dat ik vertrouwen kon hebben in mijn coach. Zij heeft mij geholpen mezelf weer te accepteren. Ik ben ik. Ik heb geleerd de lat niet te hoog te leggen, alhoewel dat een leerproces is en blijft. Maar ik ben me er van bewust en herken het. Ik vind mezelf weer “ok” en ben me bewust dat ik niet kan beïnvloeden wat er gebeurt, maar wel hoe ik er mee om ga. Ik voel me nu weer sterk genoeg om op mezelf te kunnen vertrouwen. Ik ben meer zichtbaar. Als ik kansen zie, ga ik er actief mee om en onderzoek of die kans bij mij past. Het contact met andere mensen gaat mij makkelijker af. Ik zie dat de mensen opener zijn, doordat ik dat ook ben. Ik kom enthousiaster over en dat straal ik uit. Carolijn kijkt goed naar wat ik nodig heb. Op het moment dat ik dacht wel klaar te zijn, zorgde zij er voor dat ik net nog wat meer uit mezelf haalde waardoor ik nu een beter resultaat heb bereikt.

Anita Dam, Je leven in balans

In de periode dat mijn functie zou komen te vervallen en ik op zoek moest naar ander werk, voelde ik mijn zekerheden wankelen. Ik was al begonnen met mijn eigen bedrijf, maar had even wat nieuwe handvatten nodig om mijn oude zelfverzekerde “ik” weer terug te vinden. Op dat moment kwam Carolijn op mijn pad en heb ik 1-op-1 coaching bij haar mogen volgen. Haar duidelijke, heldere en doelgerichte aanpak hielp mij steeds weer verder te kijken naar wat nu echt belangrijk is en wat niet. Ze kan heel goed luisteren en samenvatten maar daarnaast stimuleerde zij mij om zelf tot acties te komen. Ik ben erg gegroeid en heb veel gehad aan haar adviezen en handvatten om dingen op te pakken. Het doel is bereikt, ik voel me weer een sterke persoonlijkheid! Mijn eigen bedrijf ontwikkelt zich goed dankzij de energie die ik zelf weer hervonden heb.

Vincent van de Werken, UC Systems en Bel Leerdammer B.V.

Ik wilde graag werken aan mijn communicatie en mij assertiever voelen in de samenwerking met anderen. In een periode van een half jaar ben ik totaal vijf keer gecoacht door Carolijn. Tevens is er een tussenevaluatie geweest met mijn leidinggevende. De krachtige vragen die Carolijn stelde zorgde er steeds weer voor dat ik op een andere manier naar mijn denken en doen, keek. Het zorgde er voor dat ik me veel bewuster werd van wat ik wil bereiken en welke manier daar het beste bij past. Carolijn stimuleerde mij met haar positieve houding om verder te gaan met de door mij bedachte acties. Al na het tweede gesprek kwam er bij mij een nieuwe energie vrij en was ik al in staat op een betere manier te communiceren en het gesprek over onze samenwerking vanuit een positieve grondhouding met mijn collega’s aan te gaan. Het coachen heeft er voor gezorgd dat ik veel meer initiatieven en verantwoordelijkheden durf te nemen wat de kwaliteit van het werk en de sfeer op de afdeling ten goede komt. Carolijn geeft energie!

Juridisch controller, Gemeente Alblasserdam

Al tijdens haar opleiding heb ik een coachingstraject gevolgd bij Carolijn. Ze kan de handvatten uit de opleiding goed vertalen naar de praktijk. In een prettige sfeer heeft ze gestuurd op het formuleren van mijn eigen doelstelling maar ook mijn eigen oplossingsrichting. Carolijn toont een luisterend oor, betrokkenheid en resultaatgerichtheid.

Carola Duijm, Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

Carolijn heeft mij gecoacht in mijn communicatie en zelfvertrouwen. Het traject is zeer prettig verlopen. Ze neemt de tijd voor je en toont naast de onderwerpen waar je aan wilt werken echt interesse in jou. Doordat ze echt de tijd neemt om je te leren kennen kan ze je beter coachen. Nog steeds denk ik bij het schrijven van een brief/voorstel en het voeren van een gesprek aan de kennis die ik heb opgedaan tijdens het coachen. Carolijn blijft in je hoofd zitten op een positieve manier.

Support Engineer, UC Systems

Op het eerste gezicht leek coaching mij niks, maar na het eerste gesprek ben ik echt 100% omgedraaid. In de 2de sessie werd ik steeds positiever en enthousiaster. De coaching heeft me veel gebracht. Enorm veel inzichten in mezelf, mijn functioneren in het werk maar ook privé. Ik heb de coachingsessies met Carolijn als zeer positief ervaren. Ze luistert goed, begrijpt je goed en stelt de goede vragen die mij aan het denken zette. Haar aandacht was echt bij mij en ze verplaatst zich echt in mijn wereld. Verder kwam ze zelf ook met ideeën hoe ik in lastige situaties, mij anders zou kunnen opstellen of hoe ik iets aan kan pakken. Na ons laatste gesprek had ik voldoende nieuwe inzichten die mij prikkelen om mijn doel niet uit het oog te verliezen.

Bert van Wijngaarden, Directeur UC Systems

We waren voor één van onze medewerkers op zoek gegaan naar een goede coach en kwamen bij Carolijn van Coachable terecht. Dat dit bedrijf zijn naam eer aan doet, staat voor ons inmiddels buiten kijf. Zowel onze medewerker als ik hadden heel snel een goed gevoel bij deze coaching. We waren allebei verbaasd dat we zelfs huiswerk mee kregen om dit later weer te bespreken. Zelfs de dagelijkse “normale” zaken ga je in een ander licht zien en benaderen. Carolijn geeft je divers tips en handvatten waarop je terug kunt vallen. Zo bleek inderdaad dat naar ons idee iedereen coachable is en daar heel veel baat bij heeft.

Edwin Bressers, Afdelingshoofd Bestuurszaken Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

Ik ken Carolijn nu inmiddels ruim 4 jaar. Vanaf het begin viel me op dat de factor “mens” in een organisatie voor haar erg belangrijk is. In haar visie maken mensen een organisatie en zijn zij dan ook de bepalende succesfactor. Veel meer dan budgetten, informatie en strategieën dat zijn. Carolijn heeft een open en directe manier van werken. Ze is als mens ook zo. Dat maakt haar in aanleg ook buitengewoon geschikt voor het zijn van coach. Ze heeft jaren meegelopen – en doet dat nu nog – in de praktijk van alledag. Dat opgeteld bij haar persoonsgebonden eigenschappen en een uitstekend theoretisch coachingsfundament, maakt haar een ideale partner voor individuen en groepen die verdere/volgende stappen in hun ontwikkeling willen zetten. Als opdrachtgever heb ik dat ook al mogen ervaren!!

Een aantal bedrijven waar ik voor werk of gewerkt heb:

 • GCM Advocaten
 • Gemeente Hoekse Waard
 • Rabobank Utrecht
 • Koninklijke De Vries Scheepsbouw
 • Servatius Wonen & Vastgoed
 • Pedicurepraktijk Tonny Zijlmans
 • Agado Bouw en Infra
 • Installatiebedrijf v.d Korput
 • Century Aluminum Vlissingen B.V
 • Sinia Works
 • Installatiewerk Brabant-Zeeland
 • Forcare
 • De Jong Duke
 • AltClick
 • Koninklijke IHC Merwede
 • Tablis wonen Sliedrecht
 • Totus Training
 • Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht
 • Gemeente Alblasserdam
 • Gemeente Dordrecht
 • Je leven in balans
 • UC Systems
 • Bel Leerdammer B.V.
 • Politie Rotterdam district Noord
 • Stichting Welzijn Alblasserdam
 • Gemeente Cromstrijen
background

Gratis e-boek

WIL JIJ VOOR ALTIJD VAKANTIE IN JE HOOFD? Dan is het belangrijk dat je Cover-e-boek-Carolijn-Roelofs-Coachableniet teveel last hebt van hersenspinsels, druktemakers, twijfels, zorgen en stress. Jouw hoofd moet met grote regelmaat in een ontspannen staat verkeren. Dat relaxte gevoel zou ik ’t liefst in een rugzak willen stoppen en jou cadeau doen. Helaas is dat lastig uitvoerbaar. 😉 Maar…. de 3 oefeningen in het e-boek VOOR ALTIJD VAKANTIE IN JE HOOFD gaan jou ook helpen aan vakantie in je hoofd!

Inspiratiebrief

Schrijf je in voor m’n maandelijkse Inspiratiebrief en ik mail jou het gratis e-boek VOOR ALTIJD VAKANTIE IN JE HOOFD. PS – Iedere maand verloot ik onder de lezers van mijn Inspiratiebrief een coachingsgesprek van een uur.