Als jij…..je los maakt van je gedachten

erkent wat er gevoeld wil worden

ongemak niet wegduwt maar laat zijn

met aandacht kijkt naar wat écht van waarde is

haalbare acties kiest waarmee je in beweging blijft ….

Dan voel jij je altijd VRIJ om te kiezen voor dat wat goed is voor jou.

 

Ik vertel je meer hierover in de video.

De zure zelf in jou

Deze vijf pijlers uit de Acceptance and Commitment (ACT) methode zet ik in bij mijn coaching ongeacht welke ontwikkelvraag er exact speelt. Ze spelen namelijk altijd een rol.

Soms springt één van de pijlers er uit, soms vraagt een andere extra aandacht. ACT is een vrolijke, speelse en confronterende methode die zorgt voor een meer ontspannen en lichte levenshouding waarbij je in beweging komt richting dat wat van waarde is ook al ervaar je ongemak, angst of spanning.

Het leven is nu eenmaal geen gladgestreken pad vol rozenblaadjes. Zorg dan dat je zo flexibel bent dat jij je niet hoeft te laten weerhouden door de grillen van het leven.

Moeilijke gedachtes en gevoelens zullen er altijd zijn. Je kunt ze niet loslaten. Als het al lukt er een weg te sturen dan komt de volgende al om de hoek. Je los maken van je gedachten en dan met name die niet helpende dat kan dus wel.

Want jij kent vast ook wel die zure zelf in jou. Een soort kwelgeest in ons die ons aanvalt, straft en streng toespreekt. Ons verstand is een belangrijke raadgever om veilig door het leven te gaan. Het doet veel goeds maar de zure zelf die ons verstand vaak is, berooft ons van onmisbare energie om tevreden en met plezier te leven.

Dus heb jij ook een zure kwelgeest van binnen die zegt:

  • Ik mag geen fouten maken.
  • Ik ben onhandig en lomp.
  • Ik ben niet slim genoeg voor die klus.
  • Ik moet altijd aardig zijn.
  • Ik had dat veel beter kunnen doen.

Dan kun je twee dingen doen.

Wordt je eigen vriend(in)
Benader jezelf zoals je ook een goede vriendin benadert. Laten we wel wezen, tegen de mensen om ons heen zijn we veel aardiger dan tegen ons zelf.

 

 

 

Neem afstand van je verstand
Misschien herken je het wel! Dat je regelmatig met jezelf (kritisch) in gesprek bent. Sommigen van ons doen dat hardop, anderen vooral in het hoofd. Daar word je moe van hè?

Als je dit leest kan er al een lampje gaan branden. Hoe kun je in gesprek zijn met jezelf? In feite zijn er al twee partijen…jij en je gedachten. Valt het kwartje?

Dus als jij niet je gedachten bent, wie zou dat dan wel zijn?

Dit is het eerste begin van je los maken van je verstand.

Wat helpt is je verstand daadwerkelijk een andere koosnaam te geven. Een van mijn coachees noemt die van haar Betty Boop (je weet wel die brutale altijd verleidelijke dame met haar grote ogen en lange wimpers in haar stipjes jurk). De mijne heet Miep.

Klinkt lachwekkend hè?

En toch creëren inmiddels al duizenden mensen op deze manier een lossere relatie met hun gedachten en besluiten zij dagelijks dat ze niet met Betty, Miep of Harry in discussie hoeven te gaan. Je merkt op wat er geroepen wordt en gaat er niet in mee. Zo kun je vervolgens je aandacht richten op dat wat je graag wilt of belangrijk vindt.

Alsjeblieft…. heb je zo maar een waardevol cadeautje in handen om de eerste stap te zetten naar een leven waarin jij je VRIJ voelt dat te kiezen wat goed is voor jou.

En ja….zoals ik in de video al zeg … wat goed is voor jou kan ook betekenen dat je juist iets voor een ander doet ;-).

Ik zie nu echt voor me hoe her en der in het land de namen of ludieke figuren op ploppen. Deel gerust jouw naam met mij (negeer het geluid in je hoofd wat roept dat dit echt belachelijk is om door te vertellen). Mail ik je gratis de volgende stap waarmee je een nog makkelijkere relatie krijgt met je gedachten. Want je hebt een gezonde relatie met je verstand nodig omdat het je ook goede dingen vertelt.

Miep moppert nu dat ik te veel weg geef en zo mijn business om zeep help. Ik laat haar in die waan en doe wat goed voelt voor mij. Ik gun het jou namelijk ook dat je vooral bezig bent met zaken die belangrijk voor je zijn en je gelukkig maken.

Veel plezier dus met deze vrolijke oefening!

En nu doorpakken?

Wil jij aan de slag met de 5 pijlers waar ik deze blog mee begon? Zodat jij je op alle vlakken VRIJ voelt om te kiezen wat goed voelt voor jou? Kies dan voor het laagdrempelige én super waardevolle online coachprogramma “Vakantie in je hoofd”.

Zeker weten dat jij korte metten kunt maken met je zure zelf. Deze zure zelf is een geweldige benaming die ik graag zelf had bedacht maar de credits voor die naam zijn voor collega Len van der Rijst.