Pap, hoe lang nog, zijn we er al bijna? Morgen jarig hè mam? Oeh dan ga ik slapen dan is het snel zover. Vooruit, enthousiast, nieuwsgierig, ongeduldig en onrustig. De jonge Carolijn genoot maar hupte ook door en door naar het volgende. Alles opzuigen, willen kunnen, er toe doen en iets betekenen. Het vormde mij en bracht veel. Zinvolle kennis, zinvol kunnen, mooie connecties, leuke banen, diepe vriendschappen, mooi gezin, trots.

Tot de jaren omvliegen, een gezin wordt groot gebracht, nieuwe rollen aangenomen, een eigen bedrijf gestart, lessen geleerd, therapieën en coaching gevolgd. En van dat alles door de jaren heen is leren stilstaan, overgave, voelen en niet oplossen vanuit actie mijn allermoeilijkste en tegelijk meest waardevolle oefening van het leven geworden.

In mijn vorige blog deelde ik over het stapje terug doen en niet meer automatisch de wetten van hoe het hoort te volgen. Dat dit stapje terug ook altijd weer vooruitgang brengt. Vaak is dat wel zo maar inmiddels weet ik dat er nog iets veel moeilijkers en krachtigers bij hoort.

Stilstaan

Ik beken dat ik dit stilstaan (wat je dus ook geen tussenstap kan noemen want dan zit er nog te veel actie in) pas echt leerde en de kracht er van ervaarde toen ik fysiek gedwongen werd. Mijn hoofd zei dat dit makkelijk was en ik toch al genoeg eigen tijd had en met bewustwording bezig was. Maar pfff neeeee mijn hoofd heeft geen idee. Eigen tijd betekent niet automatisch dat ik echt kan voelen wat er speelt of nodig is. Laat staan daar voor zorgen. Het is veel meer dan dat. Emoties mogen voelen, blijven zitten ipv weg willen vluchten in afleiding van wat dan ook (eten, instagram, netflix, ja zelfs sporten). 

De kunst is om dan bereid te zijn ook hierin te willen groeien. En bereid ben ik want van het stapje terug doen ben ik nog geen meter opgeschoten voor mijn gevoel. Stilstaan betekent voor mij niet harder mijn best doen maar ondersteuning vragen.  De haptonoom laat mij weer met mijzelf connecten op een dieper niveau. Wat een tranen, wat een gemis, wat een pijn, wat een opluchting, wat een helderheid en uitputting soms. Maar wat een feest om dat allemaal te mogen ontmoeten.

En het voornaamste waar ik steeds mee naar huis ga….. leun bewust achterover, voel, adem, berust en laat zijn wat er is. Alle antwoorden die je nodig hebt en waar je dan weer mee in actie wil komen, krijgen alle ruimte om zich te tonen. Antwoorden diep van binnen, daar waar je hart en intuïtie samen komen. Pas dan is het weer tijd voor verbinding met het brein, de actie, het enthousiasme, de focus, het gaaaan. 

Leunen is verplicht

Langzaam aan ploppen er heel rustig wat antwoorden op maar nog vaker is het stil, soms onrustig, boos, dan weer berusting. Maar het gevoel van mogen leunen en ook weer wat vrolijke ideeën krijgen, maken me intens blij.

Vanuit mijn mooie vak en programma’s wist ik al dat stilstaan en tijd nemen om naar de binnenste waarheid te luisteren super effectief is. Nu door mijn persoonlijke proces van dit jaar en alles wat ik er over gelezen, ervaren en geleerd heb, zal het nog prominenter onderdeel worden van mijn mooie hernieuwde missie.

Missie

Dat iedere vrouw leunt in stilte om te voelen wat aandacht verdient waardoor oude niet-werkende gedachtenpatronen worden doorbroken en zij zonder schuldgevoel precies die keuzes maakt die goed zijn voor haar.

Fijne nieuwe tools zijn toegevoegd aan mijn coachrugzak. Het werken aan zee komt weer prominenter terug in mijn programma’s. Het is nu eenmaal bewezen de meest rustgevende en bevrijdende plek voor mijn missie. Ik ben daarin je stevige begeleider liefdevol, duidelijk, met aandacht, rust en stilte. Bij mij vind je een veilige plek om te leunen. 

Mijn focus gaat vanaf nu nog meer naar het Moeiteloos Me Time abonnement want eigenlijk zou iedere vrouw hier lid van moeten zijn zodat ze ook net als ik een liefdevolle supporter hebben om op te leunen.

Stilstand is geen harde achteruitgang, stilstand is altijd weer liefdevol vooruit bewegen.

Alvast op een lichte manier ervaren wat ik bedoel. Doe dan eens een maand mee met het Moeiteloos Me Time moment. €8,- voor een maand is te overzien (geen chocola meer kopen en je bent er).

Herken je je in mijn verhaal of ben je al langer op zoek naar een fijne plek om te mogen leunen én groeien. Stuur een mail naar carolijn@coachable.nl of bel me op 06-54673949 (en dat is minder spannend dan je denkt).