Ik kan dat gewoon niet goed dat wekelijks even zitten met mezelf en dan kijken wat er goed is gegaan en stilstaan bij wat ik nodig heb de komende tijd. Ik hou dat gewoon niet vol. Ik kies er dan toch steeds weer voor om mijn dagen automatisch te laten vullen met mails, verzoeken van anderen en mijn enorme to do lijst en moetjes. Zeker nu er verder niks te doen is behalve een wandelingetje maken, doe ik dát zelfs niet.

 

Ik vul iedere minuut met werk en mantelzorg om vervolgens aan het eind van de dag uitgeput in bed te stappen en dat de volgende dag weer te herhalen. Toen ik mee deed met jouw adventskalender vond ik die momentjes heerlijk en lukte me dat dus wel. Ik startte iedere ochtend met een kop koffie en het openen van jouw mail. Alleen de zin in het luikje lezen was al genoeg om me op een andere manier “aan” te zetten voor die dag. Soms las ik de bijbehorende mail maar meestal deed ik dat pas later op de dag. Maar altijd begon ik met het opschrijven van jouw vraag in mijn schrift en vaak vloeide er dan vanzelf meer uit mijn pen. Een heerlijke en veel fijnere start van mijn dag.

 

Wat is dat toch dat ik dit niet zelf kan maar wel als ik krachtig geprikkeld word met een vaste structuur iedere dag?

Ze slaakt een diepe zucht bij die laatste zin.

Je bent niet zwak of lui.

Deze ontboezeming werd gedaan tijdens een coachcall. Ik moest er wel om glimlachen, niks menselijks is ons tenslotte vreemd. We hebben allemaal een interne saboteur in ons zitten die kiest voor de vertrouwde maar vooral makkelijke bekende weg.

Wie de weg van de minste weerstand kiest, wordt zwak of lui genoemd, maar dat is onterecht. Eigenlijk is het volstrekt logisch om inspanning te vermijden. “De hersenen houden ons voor de gek door ons te doen geloven dat het fruit dat aan de laagste takken hangt, het rijpste is”, zegt onderzoeker Nobuhiro Hagura.

En waarom is ons verstand zo gemakzuchtig?

Dat kan meerdere redenen hebben. Het is vooral bang en wil je beschermen. Zodat jij je niet ergens instort wat je niet aan kan, het denkt dat anderen jou niet meer lief of leuk vinden als je verandert qua gedrag en zoals in dit geval ineens meer aandacht aan jezelf schenkt. Het brein houdt je liever op het bekende pad dan dat het je aanmoedigt af te wijken.

De bouwstenen van ons geluk

Het gekke is wel dat we ons over het algemeen gelukkiger voelen als we daadwerkelijk nieuwe dingen doen. Het maakt ons dan eigenlijk niet uit of het lukt of niet maar het idee dat we aan het eind van ons leven niets hebben laten liggen geeft ons een prettig gevoel. Uit onderzoek is ook gebleken dat de nummer 1 op het spijtlijstje van stervende mensen is dat ze niet gedaan hebben wat ze zelf het allerliefste hadden willen doen. En daarmee is dus duidelijk dat dingen doen die we ongemakkelijk of spannend vinden belangrijke onderdelen zijn voor het ervaren van geluk.

Mensen die veel dingen gedaan hebben en dus ook hebben mogen leren en fouten maken, zijn vele malen gelukkiger dan mensen die alleen maar afwachten of wachten tot alle omstandigheden succes garanderen. Als je dus steeds je verstand zo serieus neemt en blijft zitten waar je zit dan beperk jij jezelf in het doen van veilige bekende dingen die je allemaal al kunt.

Maximaal falen

Hoe zou het zijn als jij jezelf toestemming geeft om maximaal te mogen falen? Als je besluit dat alles wat er al is en wie je nu bent, helemaal prima is en dat wat je nieuw gaat ervaren en ontdekken alleen maar iets extra’s hoeft te bieden ….of niet. Dan maakt het dus niet uit wat de uitkomst is en bestaat er ook geen angst om te falen maar creëer je wel alle ruimte voor jezelf om te gaan doen wat jij écht belangrijk vindt.

Steuntje in de rug om op het goede pad te komen. 

Omdat ik dus weet hoe lastig het is om weerstand te bieden aan dat gemakzuchtige brein en ik daar inmiddels een schat aan tools voor heb om dat te doorbreken, wil ik jou nu graag op een laagdrempelige manier faciliteren en ondersteunen in goede zelfzorg zodat jij je gesteund voelt om je bange gemakzuchtige verstand weerstand te bieden en het pad op te gaan waar je meer geluk gaat ervaren.

Daarvoor heb ik het wekelijks Moeiteloos Me Time moment ontwikkeld waarbij ik met een videomail jou help in het doorbreken van gedachten en gedragspatronen die niet meer voor je werken. Ik ben jouw wekelijkse, grootste supporter, inspirator en motivator waardoor je van jouw bewuste me time moment een zinvol, inhoudelijk en praktisch ritueel maakt voor goede zelfzorg.

Het is mijn grote wens dat iedere vrouw zichzelf dit gunt en de krachtige werking ervaart van goede zinvolle me time. Daarom wil ik dat het Moeiteloos Me Time abonnement voor iedereen financieel toegankelijk is. Daarom kun je dit wekelijkse mini coachmoment al voor slechts €2,- per week inclusief btw krijgen.

Je vindt alle informatie op deze speciale Moeiteloos Me Time pagina