Over Mij

Je hebt me gezocht en gevonden. Dan mag je meer van me weten ook! 🙂

Ik ben echtgenote, moeder van 3 en coach. Rollen die ik allemaal met plezier vervul en die tezamen maken wie ik ben:

Carolijn Roelofs

Ik geloof dat het leven leuker wordt als je goede vrienden bent met jezelf.
Het maakt dat je zelf krachtig aan het stuur staat van je leven, wat er ook op je pad komt.

Als ervaringsdeskundige, weet ik wat coaching je kan brengen: mildheid, bewustzijn, energie, kansen en duurzame verandering. Ik ben er een gelukkiger en completer mens door geworden. Deze ervaring en mijn vakkennis motiveert mij om anderen te stimuleren en in beweging te zetten op een manier die bij hen past.

Ik weet hoe het is om me opgejaagd en overspoeld te voelen door al het moeten, alle to-do’s en dwingende gedachten in mijn hoofd. Lange tijd heb ik mijn onzekerheid verdoezeld met perfectionisme en veel te hard werken. Dat heeft mij enerzijds heel ver gebracht. Ik heb ambities waar kunnen maken en kansen gekregen en gegrepen. Anderzijds was ik zo gericht op de goedkeuring en erkenning van anderen dat ik vergat te kijken of ik nog wel energie kreeg en blij werd van de dingen die ik deed. Mijn lat lag veel te hoog en een burn out was het gevolg.

Na een aantal nare weken ontstond er weer ruimte in mijn hoofd en dankzij een begripvolle, meedenkende werkgever en betrokken coach, leerde ik met mildheid naar mezelf kijken. Ik leerde de echte Carolijn weer kennen, trots te zijn op dat wat in mij zit en wie ik ben. Daardoor heb ik keuzes kunnen maken die mij energie geven en die passen bij wie ik wil zijn. Ik weet wat ik echt belangrijk vind en waar ik naar verlang. Dit alles maakt dat ik tegenwoordig goede vrienden ben met mezelf en dat maakt mij ook een leuker mens voor mijn omgeving. En nee….ook mijn dagen zijn niet alle dagen “halleluja”, zo zit het leven niet in elkaar maar ik weet wel hoe ik het zo leuk mogelijk kan maken.

Aandacht daar draait het om

Ik laat jou weer vriendelijk voor jezelf zijn.

Dat doe ik door jou te omringen met oprechte aandacht.

Door naast jou te lopen en met je mee te denken.

Kansen te zien, groot of klein met enorme impact.

Doelgericht op zoek te gaan naar dat wat er al is.

Jou opnieuw te leren kijken naar jezelf.

Hierdoor sta jij weer energiek en krachtig aan het stuur van jouw leven.

Wat nog meer handig is om te weten

Tot slot een rijtje kernwoorden die veel over mij en mijn werkwijze zeggen:

  • meelevend & no nonsense
  • intuïtief & vertrouwelijk
  • doelgericht & resultaat
  • vriendschap & verbinding

Maar ook:

  • ongeduldig
  • atechnisch
  • onrustig
  • onhandig met cijfers

Ik ben ook maar een mens. 😉

Ik hou niet van polderen, pappen en nathouden en blijven hangen in dat wat er ooit was. Ik kijk naar wat er al wel is en wat ik kan doen om de situatie te verbeteren. Bij mij is het “wat je ziet, is wat je krijgt”.

Oprechte aandacht is voor mij een belangrijke waarde. Verbinding, echt luisteren en echt contact maken. Ik heb het zelf nodig om fijn te kunnen leven. Daarom geef ik het ook graag omdat ik weet hoeveel plezier het kan geven.

In 2012-2013 heb ik de post HBO opleiding ‘professioneel coach’ gedaan via de Associatie voor Coaching. Sinds februari 2018 mag ik mij ook gediplomeerd ACT coach noemen. ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapie. ACT is een toegankelijk methode om beter met je gedachten om te gaan en er anders naar te kijken zodat je met meer energie aandacht kunt besteden aan het versterken van je vitaliteit en welbevinden. 

Natuurlijk wil je werken met een coach die de ethische gedragscode van de International Coach Federation (ICF) volgt – en dat doe ik.

Daarnaast ben ik geregistreerd NOBCO- en EMCC coach.

Nader kennis maken onder het genot van een kop koffie of thee? Ik trakteer! 🙂

button

Gratis e-boek

WIL JIJ VOOR ALTIJD VAKANTIE IN JE HOOFD?

Dan is het belangrijk dat je Cover-e-boek-Carolijn-Roelofs-Coachableniet teveel last hebt van hersenspinsels, druktemakers, twijfels, zorgen en stress.

Jouw hoofd moet met grote regelmaat in een ontspannen staat verkeren.

Dat relaxte gevoel zou ik ’t liefst in een rugzak willen stoppen en jou cadeau doen. Helaas is dat lastig uitvoerbaar. 😉

Maar…. de 3 oefeningen in het e-boek VOOR ALTIJD VAKANTIE IN JE HOOFD gaan jou ook helpen aan vakantie in je hoofd!

Inspiratiebrief

Schrijf je in voor m’n maandelijkse Inspiratiebrief en ik mail jou het gratis e-boek VOOR ALTIJD VAKANTIE IN JE HOOFD.

PS – Iedere maand verloot ik onder de lezers van mijn Inspiratiebrief een coachingsgesprek van een uur.